Edward Riedl (M)

Högre bränslepriser med de röd-gröna

Om de röd-gröna vinner höstens val väntar chockhöjda bränslepriser. Två kronor till per liter bensin när bensinpriset redan är runt 13.50 kronor blir tufft för stora delar av landet. Men miljöpartiet som verkar bestämma över de röd-gröna i de här frågorna verkar inte ha någon hejd på hur höga bränslepriserna skall vara.  Det är något att fundera på när du lägger din röst i höstens val. Har du verkligen råd att rösta på de röd-gröna?

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

18 kommentarer

  1. Maria Näsström

    Nä det blir dyrt att köra bil om de rödgröna vinner. Men det är också väldigt dyrt att bli utförsäkrad av försäkringskassan som de blå fixat.

  2. Isak

    Nu får Herr Riedl och andra Moderater bestämma vilket
    parti som kommer att bestämma i den nya röd/gröna reger-
    ingen. Än är det Miljöpartiet och än är det Vänsterpartiet.
    Att ni försöker misstänkliggöra ligger ju i er taktik. Men
    försök i stället att berätta vad Alliansen ska göra under
    dom kommande fyra åren. Väldigt lite politik har redovis-
    ats. Att vi har 416.000 arbetslösa, 85.000 fler än för ett
    år sedan bekymrar er föga. Ni har lagt ut 100 miljarder på
    en politik som ni inte vet om det har blivit några synergi-
    effekter av. Redovisa dom issåfall.

  3. lf

    men EV tycker du inte det är bra att vi kör mindre bil.Jag förstår att du körde 170 mil för att vara med på en moderat konferans.Men hur viktig var ditt närvarande där.Jag tror att du är en riktig miljöbov.Din närvaro där saknar saknar betydelse.Du skulle ha stannat hemma.

  4. Pelle

    Ja inte har jag då råd att rösta på alliansen som pensionär, kom nu inte med ert mantra ”alliansen har sänkt…” det är bara tomma ord.

    Ni jagar oss pensionärer, ungdomar, sjuka, arbetslösa och nu skall ni enligt er partisekreterare Slingman även jaga invandrargrupperna – det är en ”ärkekonservativ högerpolitik” som för tankarna bakåt i tiden!

  5. Edward Riedl

    Svar till Maria Näsström (2010-04-26 21:23)
    Att bli omförsäkrad leder inte för de allra flesta till någon sämre privatekonomi. Dessutom får alla de som kommer tillbaka till ett arbete betydligt bättre ekonomi än de hade innan.

  6. Edward Riedl

    Svar till Isak (2010-04-26 21:53)
    Det är inte jag som hittar på. Jag följer och redovisar de överenskommelser de röd-gröna gör. Jag noterar att Mona och (S) backar i väldigt många frågor.

  7. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-04-26 22:00)
    Ja som tror på demokrati delar inte din negativa syn på varken min eller andra förtroendevaldas närvaro när våra partier formerar politiken.

    Sedan delar jag inte din uppfattning om att bilismen skall omöjliggöras för vanligt folk. Men det är bra att ni är tydliga med vad ni vill.

    Jag tror istället att vi ska fortsätta göra utsläppen mindre farliga för vår miljö utan att omöjliggöra transporter och biltrafik.

  8. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2010-04-27 10:33)
    Jag har svårt att förstå din kommentar då vi faktiskt i flera omgångar förbättrat för gruppen pensionärer jämfört med den tidigare s-regeringen. Sedan bör vi göra mer och det söker vi mandat för i kommande val.

  9. Edward

    Det skulle vara på sin plats att du slutar att ”ljuga” på din blogg!

    Sanningen är att ni försatt ungdomar, sjuka, arbetslösa, pensionärer i en sämre ställning än dom hade under den förra regeringen!

    Nu skall ni enligt er partisekreterare även ”ge er på” invandrargrupperna!

    Du och dina högerkamrater är inte av denna ”världen” ni är en ”relik” av högerns härjningar på 30- och 40talen, SKÄMMES TA ME F..N

  10. Aldrig mer vänsterstyre!

    För mig är valet enkelt: Fortsatt alliansstyre! Den rödgröna Ohlyansen vill gå till val på att höja skatter som drabbar vanligt folk, såväl arbetare som sjukskrivna, arbetslösa och pensionärer, Man vill ha gratis kollektivtrafik samtidigt som bilisterna ratas – storstadspolitik! Glesbygden existerar överhuvudtaget inte hos vänstern! Vad svamlar ”Pelle” och ”Edvard” om? Jagar olika grupper? Det finns verkligen inga gränser för er vänstermänniskor, nu kör ni med lögner och förolämpningar också (i brist på saklighet!)! ”If”:s uttalande, ja, vad ska man vänta sig? Denna valrörelse blir smutsig!

  11. Isak

    Det finns ingen Ohlyallians, däremot så finns det tre par-
    tier som är beredda, att rätta till det den nuvarande borg-
    erliga regeringen raserat. Det är nu tredje gången som dom
    borgerliga regeringarna har misslyckats. Tyvärr så kommer
    det att kosta att få Sverige ur krisen. Det kommer att
    kosta för att återställa alla miljarder som har lånats upp och delats ut till dom rikaste. För att få ett rättvisare,
    grönare och ett mer solidariskt Sverige, så behövs det en
    röd/grön regering. Sverige har inte råd med en högerreger-
    ing i fyra år till.

  12. Krister Klermalm

    Du glömmer bort att även den Borgliga regerningen under åren har höjt bensinpriset. Läs Kai Pärnänens Lycksele blogg om statistik på detta.
    Sedan ska du se bakom den höjda priset är till för. Mer satsningar på alternativa drivmedel på fordonsparken.
    Ni vill inte se långsiktigt på världsmarknadspriset av oljan. Om 10 år kan priset vara dubbelt så högt än den är idag. Nu kommer Kina och andra östläbder att vilja öka sin standard och bilpark. Det leder ökat konsumtion av olja. Pris och tillgången av olja leder till ökade priser. Vi måste tänka i nya banor med våra natur resurser och tillgångar.

  13. Edward Riedl

    Svar till Edward (2010-04-27 20:38)
    Noterar att du verkar ha samma namn som mig.

    Däremot har du fel i din kommentar. Många har fått det bättre av dem du räknar upp. Sedan har den globala ekonomiska krisen drabbat Sverige som helhet. Dock är vi det land i hela Europa som klarat oss bäst.

  14. Edward Riedl

    Svar till Krister Klermalm (2010-04-28 09:36)
    Du har helt rätt i att vi höjt skatten på drivmedel. Problemet är bara att ni vill chockhöja bränsleskatterna trots detta.

  15. Krister Klermalm

    Titta på Kais siffror så är det inte en chockhöjning.
    Titta på andra sidan av myntet med detta, satsningar för förnyelsebar energi. Vi måste bryta drivmedel mönstrena som vi har idag.
    Vad har ni för försvar med den höga svavelskatten?

  16. Edward Riedl

    Svar till Isak (2010-04-27 23:12)
    Det finns många tilltalsord för de båda blocken som syftar till att förlöjliga och svärta ner. Ingen sida är vad jag känner till bättre än den andra när det gäller just det.

    Men jag delar inte din slutsats. Sverige behöver fortsatt fyra år till med alliansen om vi skall klara jobben och välfärden.

  17. Edward Riedl

    Svar till Krister Klermalm (2010-04-28 11:29)
    Den som smutsar ner miljön måste givetvis betala en slant för det. Men på vilket sätt tycker du/ni att det är rimligt att straffa ut hela åkerinäringen genom kilometerskatter som är helt horribla? Betänk att co2-utsläppen nästan halverats de sista åren för den tunga trafiken per kilometer. En kilometerskatt blir då rent kontraproduktiv och slår på antalet körda kilometrar istället för på mängden utsläpp. Det är en fullständigt huvudlös politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.