Edward Riedl (M)

Med lånade pengar lovar de röd-gröna reformer och så kommer de att rasera svensk ekonomi

Nu lovar de röd-gröna nya reformer för åtskilliga miljarder mest varje dag. Men att ställa ut vallöften utan finansiering innebär bara att de tänker låna pengar och det kommer att rasera den svenska ekonomin som idag räknas som den mest välskötta. Länder som inte har ordning och reda på statens finanser tvingas till skattehöjningar och nedskräningar i välfärden runt om i Europa. Vinner de röd-gröna höstens val riskerar Sverige att bara bli ytterligare ett i raden av dessa länder.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

16 kommentarer

  1. Jan Lövgren

    Så du menar på allvar att det är mera legitimt att sänka skatterna för de mest välbesällda för lånade pengar och låta de sjuka och arbetslösa betala notan???

  2. Per-Ola Moström

    Ni skryter om “arbetslinjen” (som inte gett några nya nettojobb). Och sänker skatter med lånade pengar. Och staten går från överskott från lånade pengar till underskott. En riktig ”tobleronepolitik”!

    Nu är frågan: Kan du peka på ETT ENDA JOBB som skapats i Vindeln med
    anledning av jobbskatteavdraget?

    Företagets namn – tack!

    De röd-grönas förslag om mer pengar till kommunsektorn och att bygga Norrbotniabanan
    kommer GARANTERAT att ge jobb!

    Nödvändiga, riktiga och bra jobb! Som dom mest rika får vara med och betala!
    Med riktiga rättvisa fackliga avtal!

  3. Edward Riedl

    Svar till Per-Ola Moström (2010-04-28 10:17)
    Din kommentar är för mig helt obegriplig. Jag vet att du är emot moderaterna och övriga alliansen i alla tänkbara frågor. Men din kommentar känns som något av det mer onyanseradde jag läst av dig. Tvärtom mot vad du skriver har alliansens politik skapat många arbetstillfällen i Sverige. Innan den globala finanskrisen slog till hade 170 000 personer fler ett jobb att gå till med vår politik.

  4. Edward Riedl

    Svar till Per-Ola Moström (2010-04-28 10:18)
    Jag har träffat många personer som har ett arbete till följd av ROT och RUT -avdrag. Dessutom så finns det många jobb som växt fram eller finns kvar till följd av jobbskatteavdraget mm.

  5. Edward Riedl

    Svar till Lennart Holmlund (2010-04-28 10:19)
    Men hur tänker ni då bettala för allt ni lovar? Skall ni höja tillbaka skatterna vi sänkt fullt ut om ni får bestämma? Eller är det kilometerskatten? Eller hur tänker ni? Ni pratar mest om vilka utgifter ni skall höja – Men hur tänker ni betala för det? Ni kan inte passa den frågan hela vägen till valet, då kommer människor att genomskåda er.

  6. Johan Karlsson

    Moström själv är för mig helt obegriplig. Att påstå att regeringen lånar till skattesänkningar kan man bara göra om man i grunden anser att alla pengar tillhör Staten. Han glömmer att dessa pengar faktiskt tillhör oss arbetande, en ersättning för det arbete vi har utfört. Men det är ju lätt att vara generös när det är någon annans plånbok man kan ösa ur.

  7. ck

    Det är en väldig skillnad att låna till investeringar som ger arbete och förbättringar till alla, än att som nuvarande Höger-regering, låna pengar för att sänka skatten för högavlönade och rika. De senaste 70-åren har det på högerns valaffischer stått ”Vi kräver sänkta skatter”. Solidaritet för att hjälpa andra är ett främmande begrepp för Högerpolitiker. Det lyser egoismen långa vägar. Men Ni ger sken att de som får någon tusenlapp i sänkt skatt skall vara vinnare. I själva verket är det högavlönade som kapar åt sig det mesta.

  8. JonasE

    Inte ens svenskt näringsliv tror på jobbskatteavdraget som en jobbskapande reform.
    Dom är av åsikten att jobbskatteavdraget mest skapar arbetssökande, men dåligt med fler arbeten att söka.

    Är man verkligen för att det skall finas så många arbeten som möjligt så borde man stoppa alla privatiseringar innom vård, omsorg och skolor, för hur skapas vinsterna i dessa sektorer av privata ägare?, jo med färre anställda!!.

    Man bore satsat mer på att rädda de 25.000 jobb som försvann i krisens spår innom vård,omsorg och skolor, i stället för en gynna-de-rika skattesänkning.

  9. Edward Riedl

    Svar till ck (2010-04-28 10:45)
    Sverige har lägst underskott i de offentliga finanserna av samtliga länder i Europa. Dessutom har jobbskatteavdraget inneburit cirka 90 000 nya jobb i Sverige. Vi har också stärkt välfärden och haft god ordning i statens finanser.

    Verkligheten är vänsterpartiernas största motståndare.

  10. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2010-04-28 13:18)
    Svenskt näringsliv ser till sina medlemmar företagen. Vi moderater har också de anställdas villkor och bästa för ögonen. Jobbskatteavdraget är inte primärt till för att glädja företagen utan dem som arbetar där. Vi i det nya arbetarpartiet har förstått detta medan ni i det gamla vurmar för alla utom dem som genom sitt hårda arbete bygger svenskt välstånd och svensk välfärd.

  11. Edward Riedl

    Svar till Jan Lövgren (2010-04-28 10:12)
    Jag noterar att vi har väldigt olika uppfattning om vilka som är välbeställda. Vi har sänkt skatten för busschaufförer, sjuksköterskor, metallare och lärare.

    Vi har samtidigt som vi har europas mest välskötta statsfinanser satsat mer än den gamla s-regeringen på skolan, sjukvården och äldreomsorgen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.