Edward Riedl (M)

Ekonomiskt stålbad i Storbritannien

Efter lång misskötsel av ekonomin är Storbitannien ett i raden av länder som nu står vid ruinens brant. Att skylla problemen i Grekland, Portugal och Spanien på euron är naivt då Storbritannien som står utanför den gemensamma valutan har minst lika stora problem. Snarare handlar det om långvarig överkonsumtion och överb elåning av de offentliga finanserna. Det nya spännande samarbetet mellan de konservativa och liberaldemokraterna i Storbritannien får nu börja med tuffa sparpaket för att sanera deras ekonomi. Samtidigt som vi i Sverige, med Europas mest välskötta statsfinanser, istället kan prata ytterligare positiva reformer som är fullt ut finansierade. Alliansregeringen med Anders Borg (M) som finansminister har gjort ett bra jobb genom den globala ekonomiska krisen. När andra länder tvingas slå sönder välfärden och höja skatterna kan vi i Sverige fortsätta utveckla vår gemensamma välfärd.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Pelle

    Du Edward tycker att den moderatledda regering har gjort ett bra jobb det tycker inte jag!

    Vad alliansen gjort är att den genomfört en klassisk högerpolitik genom att öka klyftorna i vårt samhälle något att tänka på en dag som denna då vi minns skotten i Ådalen 1931!

    Ni har gjort kraftiga skattesänkningar till den 10-del av Sveriges befolkning som tjänar mest och låter de unga stå utan arbeten, sänkta ersättningar för sjuka och arbetslösa samt lagt ytterligare bördor på pensionärerna.

    Ni högermän vill ha stora klyftor i samhället, de fattiga skall arbeta och hålla k..ften HÖGERPOLITIK

  2. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2010-05-14 09:51)
    Att vi tycker olika i de här frågorna är ingen nyhet. Men jag noterar att socialistiska regeringar slaktar välfärden lika mycket som högerregeringar ute i Europa när ekonomin under lång tid varit misskött. Då är det skönt att vara svensk där alliansregeringen skött statens finanser väl så att vi nu istället kan fortsätta bygga ut välfärden när många andra länder hanterar ekonomiskt kaos och nedskrärningar.

  3. JonasE

    Att bygga ut välfärden innefattar tydligen inte sjukförsäkringen, är inte sjukfösäkringen en del av välfärden i Alliansens Sverige??.

    Det samma kan man undra om A-kassan, när man försämrar dessa på det sätt man gjort.
    Ingår inte en trygg och anständing sjuk och arbetslöshetsförsäkring i Alliansens värlfärd??.

    Alliansens politik talar mot detta, dags för en politik som talar för detta, men då behövs ett regeringsskifte!!.

  4. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2010-05-14 18:10)
    Sverige har fortfarande ett av världens mest generösa trygghetssystem. Den är både trygg och anständig. Däremot är det inte anständigt att som ni gjorde tvinga människor i sjukpension med bara 63& i ersätting utan hjälp tillbaka till arbetet. Istället för att bara klaga på regeringens förändringar så är mitt förslag att du pratar med en människa som drabbades av er politik som idag faktiskt får hjälp tillbaka. Kanske din syn på verkligeheten blir mer nyanserad då… Vem vet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.