Edward Riedl (M)

Mer i pension med alliansen vid makten

Socialdemokraterna röstade 12 gånger emot moderaternas förslag att sänka skatten för pensionärerna när de hade regeringsmakten. Alliansregeringen har redan sänkt skatten för pensionärerna två gånger och vid årskiftet kommer den tredje sänkningen. De röd-gröna kan prata sig varma för pensionärerna hur mycket de vill. Vi moderater har genomfört förbättringar istället för att bara prata.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

13 kommentarer

  1. Alliansväljare

    Tore, varför skriver du så? Fakta är ju precis det Edward Riedl skriver, det är mycket märkligt att vänsterkanten nu ”vaknat” vad gäller pensionärerna. Men, det är ju valår i år!

  2. Vidar

    Edward det du skriver är ”skitsnack” från en ultrahögerman!

    Det ni gjort är att öka klyftorna i samhället till förmån till de som redan hade det bra i Sverige – era kärnväljare – allt annat som du skriver är rena och skära LÖGNER!

  3. Tommy

    Undrar också hur många på vänsterkanten som minns att dagens sätt att räkna ut pensionen var ett gemensamt beslut alltså inget som dagens Alliansregering ensamma beslutat om.

  4. Vidar

    Tommy jag vet inte hur gammal du är men du har rätt i pensionsöverenskommelsen var blocköverskridande, nu är det så att alliansens (högerns) sätt att beskatta inkomster på olika sätt är det som vi pensionärer vänder oss mot!

    Tänk tanken att din inkomst skulle beskattas olika om det gällde grundlön eller övertid – hur skulle du då tycka att högern agerar?

    Omvända Robin Hood politiken att ta från dem som har det sämre för att ge till dem som har det bättre – det är det vi vänder mot!

    Högerns byggande av klyftor i samhället är ovärdigt ett modernt samhälle!

  5. Edward Riedl

    Svar till Vidar (2010-05-18 16:56)
    Alla har rätt till sin egen åsikt. Men dina åsikter bygger däremot inte på fakta och verklighet utan på fördomar.

  6. Robert

    Jag bara måste kommentera moderatens svar på denna kommentar.

    ”Tore säger:
    Alla pensionärer har fått det betydligt sämre sedan ni i Alliansen kom till makten.

    Edward Riedl svarar:
    Detta stämmer inte då vi sänkt skatten två gånger och en tredje är inplanerad till årsskiftet.”

    Det första han tänker på är PENGAR!! Pengar pengar pengar.

    Intressant.

    Sen måste jag bara säga till dig edvard, de 250 kronor mer i slutändan har redan ätits upp.
    Du vet en ”normal” (en gammal arbetare alltså, inte rika) pensionär har inte ut en sisådär 40000 efter skatt, utan man har ut under 10000.
    ”skitsnack”? =D

  7. Edward Riedl

    Svar till Vidar (2010-05-18 20:11)
    Hade sossarna styrt hade ni haft högre skatt eftersom vi redan sänkt den två gånger och nu planerat en tredje till årsskiftet. Utifån detta påstå att pensionärerna fått det sämre är en felaktig beskrivning av verkligheten. Däremot har vi inte hunnit förbättra för pensionärerna lika fort som för löntagarna.

  8. Edward Riedl

    Svar till Robert (2010-05-20 13:44)
    Om det inte var pengar som avsågs kan vi gärna utveckla resonemanget. Vårdköerna har kortats med 70 procent sedan vi tog över regeringsmakten. Många av de patienter som nu får vård snabbare till följd av våra stora ekonomiska satsningar är just gruppen pensionärer. Men utveckla gärna vad ni avser om det inte var ekonomin gällande pensioner som avsågs.

    Men faktum är att både skatten på pensionerna sänkts och välfärden stärkts.

  9. Robert

    Skatten har sänkts med ca 250 kronor i månaden. Den höjningen har redan ätits upp av andra utgifter så med er politik har pensionärer hamnat på minus (-).
    Sen var det bara ett faktum och en intressant incident att du direkt tänkte på pengar, inget mer med det. Det första som komme in i dina tankar var pengar. :9

    Faktum kvarstår, pensionärerna (alltså de pensionärer som får ut under 10000, inte gamla direktörer edvard utan ”vanliga” människor) får bara mindre och mindre pengar kvar i plånboken och välfärden har försämrats något å det grövsta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.