Edward Riedl (M)

I vilken värld lever de röd-gröna?

Imorse läste jag en artikel från de röd-grönas företrädare för Västerbotten. De skriver att kilometerskatten på tunga transporter borde välkomnas av åkerinäringen… Jag var tvungen att läsa flera gånger men det var precis vad de skrev. Jag bara undrar: I vilken värld lever de? På vilket sätt kan en kilomterskatt vara utvecklande för åkerinäringen i norr? Sanningen är att deras politik kommer att slå ut många arbetstillfällen och företag i Västerbotten.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

7 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Att ni inte kan läsa rakt igenom om vad som verkligen står i artikeln. Inom åkerinäringen finns det olika branscher transporter såsom skogsbranchen. För skogbraschen blir det inte sämre för. Däremot kan det bli för transporter på lastbilar. Särskilt med långkörarna kan det bli sämre för. Dock ska ni inte glömma att vi vill satsa mer på järnvägen och med skatten leder till att andra alternativa lastbilar av lägre förbrukning och nya teknik ersättning av nuvarande lastbilar. Vad sa bilbranchen när katalysatorer skulle på fordonen blev aktuellt? Lägre effekt och intresse för dessa bilar.

  2. Mr Cool

    Det jag tror kommer att hända är att utländska åkare tar över eftersom de redan idag har stora extratankar på fordonet med ibland ”skitig” öststatsdiesel. Transport på järnväg kräver kostsam i och urlastning för att hamna på rätt destination och kommer inte under överskådlig tid att ekonomiskt kunna konkurrera med biltrafiken. Det som konkret kommer att hända är att Svenska åkare och arbetstillfällen går till spillo i onödan. De utländska åkarna kommer INTE att satsa på ny teknik utan köra med befintlig fordonspark.

  3. Mr Cool

    Dubbförbud finns i Tyskland och Polen d.v.s. alla transporter söderut måste vara dubbfria. Mig veterligen så brukar tunga lastbilar inte ha dubb och de åkare som kör på Sverige skulle inte ha några problem med ett dubbförbud. De rödgrönas förslag att TVINGA till tågtransporter fördyrar för de Svenska företagen och minskar dess konkurrenskraft. Vårt välstånd stavas EXPORT och betalas inte av kvällsöppna bibliotek eller många anställda i offentliga sektorn. Kan vi inte sälja det vi producerar så återstår nedläggning och arbetslöshet. Rödgrönröda ekonomer förstår inte basala ekonomiska fakta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.