Edward Riedl (M)

Mona Sahlin (S) glömmer ofta att berätta allt

Nu har Mona Sahlin kritiserat alliansen för att kommunernas utbetalningar av ekonomiskt bistånd till privatpersoner ökat . Först glömmer hon att det sker till följd av den globala ekonomiska krisen och sedan glömmer hon medvetet att berätta att det var ännu värre när de sossarna själva styrde.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

10 kommentarer

  1. leif

    Visst gör hon det men samma sak gör ju din sida. När ska politikerna förstå att sånt här skitsnack bara skadar deras anseende. Litar nog mer på ett fyllo på vasaplan är skojare som Mona och Edward. Skärpning Edward med flera

  2. Kent Karlsson

    Tror inte att Alliansen skall tala så mycket om att ”glömma” nämna verkligheten för befolkningen!
    Ni ”glömmer att tala om minusposterna i jobbskattereformen när ni skryter om en ”extra” månadslön/år för en låginkomsttagare!:

    Hur mycket blir det kvar i verkligheten av jobbskatteavdraget?
    •Införande av skatt på trafikförsäkringspremien.
    • Förmånsbeskattning på hem-pc.
    • Höjd gräns för reseavdrag.
    • Slopad skattereduktion för avgift till a-kassa och fackförening.
    • Höjd a-kassaavgift för många.

  3. Johan Karlsson

    Kent Karlsson missar dock att samtidigt som gränsen för reseavdrag höjdes så höjdes också avdraget per körd mil. Med de nya reglerna behövde man trots den höjda gränsen för avdrag köra mindre antal mil än tidigare för att uppnå den. Varför vissa människors fritidsintressen ska subventioneras (hem-pc) framgår inte heller. Även trafikförsäkringsskatten försvarar jag. Denna har överfört en dela av bilismens kostnader på bilisterna själva istället för att som tidigare finansieras ”solidariskt”. De som tjänar på detta är givetvis de som inte har någon bil.

  4. Arbetare

    Och hur var det nu igen med 100.000 nya…….???
    Dessutom Riedl, var du alls med på 90-talet, som jag anser vara den största krisen ever för Sveriges del?
    Ränta på 500%, jag var ytterst nära att få gå från hus och grund, fast vi faktist båda vuxna jobbade heltid. Sen kastade företagen anställda ut i ren panik, det var som en löpeld som gick genom landet. Efter det fick offentliganställda sluta i aldrig skådad omfattning, det var efter Bildt det här- minns du?
    De som var kvar jobbade för alla som slutat, jobbade dubbelt-brände ut sig blev sjuka av stress och press!
    Glöm inte historien!

  5. Arbetare

    Tom A Merkel tog upp denna 90talskris i Sverige, idag som exempel på kriser vi ska lära oss av idag!
    Synd att man inte lärde sig DÅ!
    Tyvärr är det inte sista krisen, det kommer fler och värre, grundade i Usa och spridda över världen. Högern har ännu idag Usa som förebild, dåraktigt nog.
    Vem lär sig något? Ekonomiska teorier, nya varje år, klarar inte av det. Så länge Persson styrde var vi trygga, faktiskt. Att tygla marknaden måste nu vara prio ett, för hela världen.

  6. Edward Riedl

    Svar till leif (2010-05-20 16:23)
    Det finns givetvis ett korn av sanning i ditt påstående. Dock är min uppfattning att alliansen är bättre på att redogöra för helheten.

  7. Edward Riedl

    Svar till Kent Karlsson (2010-05-20 21:01)
    Även om en person skulle drabbats av alla gjorda avgiftshöjningar under alliansregeringen så har de fortfarande mycket mer pengar kvar i plånboken.

  8. Edward Riedl

    Svar till Johan Karlsson (2010-05-21 14:58)
    Att räkna fram ett netto av avgiftshöjningar/sänkningar och subventioner som tagits bort eller lagts dit är nästintill omöjligt för en ”medelmänniska”. RUT, ROT och miljöbilspremier är några exempel.

    Det stora flertalet har fått det bättre ekonomiskt vilket också var målsättningen.

  9. Edward Riedl

    Svar till Arbetare (2010-05-21 17:57)
    Minns historien säger du… Varför glömmer du då bort att berätta hur 1990-talskrisen uppstod? Den lånekris som briserade npågra månader in på regeringen Bildt hade byggts upp under tio års tid under socialdemokratiskt regeringsinnehav. Det är just den här typen av halvsanningar som jag vänder mig emot.

    Trots den svåra globala ekonomiska krisen har Sverige idag 50 000 fler i arbete (dock har arbetslösheten ökat då fler finns i arbetskraften). Fredrik fick fel uppgifter med sig i en debatt och sa istället 100 000 vilket han sedan backade och bad om ursäkt för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.