Edward Riedl (M)

Alliansen är bäst på att hantera oroliga tider – Enligt svenska folket

Sifo har gjort en undersökning på uppdrag av TT om vilket regeringsalternativ som svenska folket anser vara bäst på att hantera ekonomiska kriser. Svaret är glasklart: 54 procent anser att alliansen är bäst och bara 29 procent anser att de röd-gröna är bäst.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

10 kommentarer

  1. lf

    Alliansen är bäst! Kan du beskriva det som ni inte är bäst på?I och för sig en onödig fråga .Nej ni är bäst på allt.Är det trovärdigt?ER kör en kampanj där moderaterna är bäst på allt.Jag tror att du
    och Reinfeldt har utsetts till Sveriges frälsare.Hur har ni hanterat ekonomiska kriser tidigare? Jo med gigantiska underskott.
    Historien hinner ikapp!

  2. Isak

    En relevantare fråga skulle vara. Vem är bäst på att städa
    upp efter Borgerliga regeringars misslyckanden. Vid tre
    olika tillfällen har Socialdemokratiska regeringar fått
    sanera Sveriges finanser efter katastrofala borgerliga re-
    geringar. Låt vara att Centerpartiet med Olof Johansson i
    spetsen hjälpte till vid det sista debacklet.

  3. Edward Riedl

    Svar till Isak (2010-05-21 18:41)
    Att skylla den globala oljekrisen (1970-talet), en lånebubbla uppbyggd under socialdemokratisk regering på 1980-talet (briserade under 1990-talet) och den globala finanskrisen (2000-talet) på borgerliga regeringar kan bara en socialdemokrat med skygglappar göra. Skäms ni inte ens lite grann när ni gör sådant?

  4. Johnny Swahn

    Efter att Göran Persson rensat upp så kom Alliansen i ett guldläge då de fick makten efter att folket tröttnat på pappa Göran.

    Sedan kom finanskrisen och drog ned guldläget till en normalnivå i förutsättningar. Ändå är arbetslösheten och utanförskapet större idag än för fyra år sedan, även om Reinfeldt först råkade missa att de skaffat oss 100 000 fler arbetslösa.

    Grattis Alliansen, bra jobbat!

    Får se nu om de vinner valet igen och kör landet i botten fullständigt i fyra år till, då kan dom i alla fall inte skylla på finanskrisen. Detta är en av de sämsta regeringar Sverige har haft.

  5. lf

    Tycker du att alla undersökningar är godtagbara.
    Om det är så varför skriver du då bara om de som gagnar er politik?

  6. Edward Riedl

    Svar till Johnny Swahn (2010-05-23 12:51)
    Sverige är det land i Europa med mest välskötta statsfinanser trots den globala finanskrisen. Jag tror de allra flesta genomskådar röd-gröna försök att låtsas som om det inte hänt. De flesta svenskar följer debatten runt om i världen och kan konstatera att vi klarat oss förhållandevis väl.

  7. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-05-23 19:40)
    De röd-gröna företrädarna lyfter fram de som talar till deras fördel. Vill du läsa om dessa eller deras tolkningar av statistiken (som numer talar till alliansens fördel) för du läsa andra bloggar och bloggare…

  8. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-05-23 19:44)
    Självklart finns det områden där vi måste vara självkritiska och ompröva. Dessutom förändras verkligheten och omvärlden hela tiden vilket också gör att politiker och politiska partier ständigt måste ompröva sina idéer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.