Edward Riedl (M)

Starkt stöd för Fredrik Reinfeldt som statsminister

Statsminister Fredrik Reinfeldts stöd är starkt i Sverige även bland socialdemokratiska väljare. Hela 7 av 10 svenskar föredrar Fredrik Reinfeldt som statsminister efter valet enligt en undersökning gjord av Demoskop mot att endast 3 av 10 vill ha Mona Sahlin. Det mest anmärkningsvärda och glädjande med hela undersökningen är att inte mindre än 1/3 av de som säger sig vara socialdemokrater föredrar Reinfeldt framför Sahlin. Det är ett enastående betyg för den sittande moderata statsministern. Jag har sagt det förut och säger det igen: Det blir en hård och spännande valrörelse.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Johnny Swahn

    Vilken galen statistik. Inte visste jag att ni politiker var så lättlurade. Att blint lita på opionionsundersökningar är ungefär som att tro på en spåkärring.

    Tänk efter själv, varför skulle 1/3 av vänsterväljare vilja ha Reinfeldt som statsminister? Det säger ju sig självt att det är ett idiotiskt påstående. Jag ser det som inget annat än ett politiskt ställningstagande med framtagande av missvisande statistik i syfte att sätta Sahlin i dåligt sken.

    Och du tror på detta, Edward…
    Om demoskop skulle säga sig komma fram till att Jorden är platt skulle du tro på det också?

  2. Dennis

    Min tolkning av undersökningen är att alliansen kommer att vinna en rätt så komforttabel valseger då många av (S) väljare kommer att lägga sig på sofflocket då man finner att Sahlin tillsammans med Ohly inte är något vidare alternativ. Två av hundra borliga väljare föredrar Sahlin. Gissar att det är gamla centergubbar av Börje Hörnlunds typ man hittar där.

  3. Edward Riedl

    Svar till Johnny Swahn (2010-05-23 12:32)
    Märklig kommentar och märklig liknelse. Opinionsföretagen frågar vad väljarna tycker och resultatet blir en sanning om hur de tillfrågade ser på det som de tillfrågas om.

    Detta går rimligen inte att jämföra med naturvetenskapliga sanningar…

  4. Edward Riedl

    Svar till Dennis (2010-05-23 20:08)
    Alliansen har utifrån detta ett mycket bra läge att få fortsatt förtroende att utveckla och förbättra ett redan bra Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.