Edward Riedl (M)

Israel väljer en farlig väg

Som enda demokrati i en våldsam del av världen lever staten Israel och dess folk under speciella förhållanden som de flesta av oss nog har svårt att förstå. Israel har givetvis precis som andra länder rätten att försvara sina medborgare. Men det övervåld som de nu begått gör att deras allierade runt om i världen blir färre. Visst är det bra att all fakta hamnar på bordet precis som USA:s president Barack Obama vill innan vi drar alltför långtgående slutsatser. Men oaktat hur händelseförloppet sett ut kvarstår faktum att Israel skickar soldater mot hjälpkonvojer. Det finns inget i detta som vinner omvärldens stöd. Om Israel fortsätter med agressiva svar på alla frågor de möter väljer de en farlig väg där de riskerar att förlorara många som annars stöttat dem. Som enda demokrati i regionen har Israel ett särskilt ansvar.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

19 kommentarer

  1. Marcus

    Vad tycker du om Muf:s ordförande Niklas Wykmans uttalande om Israels agerande i den här frågan? ÄR det någonting ni som parti står bakom eller är det Niklas som står för det?

  2. Edward Riedl

    Svar till Marcus (2010-06-01 07:33)
    Jag vet inte vad han sagt i frågan och kan därmed inte svara dig om jag delar hans uppfattning i den här frågan.

  3. Leif

    Snälla Edward. Vilken uppenbar lögn. Pajasens uttalande har stått på varje nyhetssida på nätet sen igår och du har missat det? Näe det tror nog ingen på, orsaken är nog snarast att du håller med honom. Du är dock lite mer slipad och håller inne med sådan information innan valet.

  4. Marcus

    Så här skrev Niklas på sin Facebook-sida ”Bra att Hamas nu inte får det besök de hade förväntat sig. Hamas förtrycker och förföljer gazaborna samtidigt som de överst på dagordningen har att utrota Israel. Ship to Gaza är nyttiga idioter, terrorister och ideologiskt drivna Israelutrotare.”
    Jag väntar tålmodigt på ditt svar.

  5. Valdemar

    Marcus förvänta dig inget svar kanske du får en ”uppsträckning” alá Riedl med ord som ”tråkig kommentar”, ”trams”, ”otrevligt”, ”ni på vänstersidan förstår inte” eller något av hr högermans vanlig ”okvädesord” till de som inte delar hans högersyn!

    Sedan kommer väl hans ”spökskrivare” Johan Karlsson till försvar det är en mycket ”tråkig inställning” till politik som ”högergubbarna” har!

  6. Marcus

    Valdemar jag vet. Har lyssnat på Edward på debatter och följt hans blogg ett tag nu. Han blir väldigt rolig när någon börjar kritisera han och hans politik. Alltid fel på de röd-gröna och inte på han själv. Förbaskat roligt.

  7. Isak

    ”Som enda demokrati i en våldsam del av världen” Måste säga att Herr Riedl har en något märklig definition av
    vad ett demokratiskt land måste uppfylla för elementära
    principer för att kunna kalla sig demokratiskt. Hur han
    kan kalla ett rövarland som Israel för demokratiskt är
    nog inte många som håller med om. Man bygger murar och
    praktiserar apartheid. Man håller fångar utan rättegång.
    Man har en säkerhetspolis och agenter som utför mord och
    terrorhandlingar. Man mördar civila, kvinnor och barn.
    Och nu senast på internationellt vatten så avrättar man
    passagerare på främmande fartyg

  8. Edward Riedl

    Svar till Leif (2010-06-01 10:14)
    Självklart ljuger jag inte och anser det oförskämt att komma med sådana påståenden. Ibland hamnar även politiker av olika anledningar i tillfälligmediaskugga några timmar vilket det handlade om.

    Jag har nu tagit del av det han skrivit och ser att han själv anser sig missuppfattad.

  9. Edward Riedl

    Svar till Marcus (2010-06-01 20:35)
    Nicklas har utvecklat vad han menade med det han skrev. Jag kan inte påstå att jag delar hans uppfattning i det han skriver från början. Dock finns det en poäng i det han skriver sedan: Att Israel-hatarna provocerar fram detta vilket tyvärr Israel föll för. Det viktigaste är dock att stödja demokratiska och fredstörstande krafter i den här regionen. Inte att välja sida utefter hur propaganda-kriget utvecklar sig. Ingen sida kan säga sig vara oskyldig.

  10. Edward Riedl

    Svar till Valdemar (2010-06-01 20:52)
    Till skillnad från de flesta som kommenterar gömmer jag mig akldrig bakom pseudonymer när jag skriver – Jag står för mina åsikter.

    När människor är uppenbart otrevliga (vilket faktiskt händer hör och häpna) så skriver jag att det är en otrevlig kommentar eller liknande. Det kommer jag att fortsätta med när jag anser att kommentarerna är otrevliga.

  11. Edward Riedl

    Svar till Isak (2010-06-02 20:26)
    Israel är en demokrati och alla som har medborgarskap har rösträtt (både judar och muslimer). De lever i en orolig del av världen med en närtidshistoria av att deras grannländer militärt angripit dem vid flera tillfällen. Flera av diktatorerna i omgivningen har uttalat målet om Israel skall förintas. Terrorister skjuter raketer över skolor och oskyldiga civila.

    Trots detta har Israel som demokrati ett ansvar att stå upp för värderingar som hör till en civiliserad demokrati. Därför är jag en av dem som kritiserar hur de senast valde att agera.

  12. Marcus

    Det såg ut som om min kritik till dig tog lite. Kul att se.
    Personligen så tycker jag att Alliansens attacker är barnsligare (Bästa exempel är väl Toblerone politk) och den sker mycket oftare, från fler personer.
    Vad tror du anledningen till att bl.a. Palestina/Hamas attackerar Israel? Kan det ha någonting med Israels politik mot just det området? Näe, inte då.

  13. Edward Riedl

    Svar till Marcus (2010-06-04 02:54)
    Tyvärr hinner jag av olika anledningar inte alltid svara samma dag på kommentarer. Dock försöker jag att besvara alla. Om du vill leva i tron att just din kommentar var så träffsäker att det tog mig flera dagars funderande för att svara på den skall jag inte ta ifrån dig det nöjet…

    Sedan tror jag du förenklar för mycket. För en Israel kan på samma sätt säga: Det är väl inte konstigt att vi försvarar oss när de skjuter raketer mot israeliska skolor och andra civila mål. Jag menar att det är bättre att stödja fredskrafter istället för de som vill söka konfontation och konflikt (forts)

  14. Edward Riedl

    Svar till Marcus (2010-06-04 02:54)
    Del 2.

    För de som vill ha fortsatt konflikt finns på båda sidor och utmanar varandra och försöker genom propaganda vinna sympatier och egna anhängare.

    Slutligen så förstår jag att du tycker alliansens företrädare är ”barnsligare” då min gissning är att du befinner dig på vänsterkanten. Men den som befinner sig på andra sidan kan troligen uppfatta detta omvänt. Eller vad tror du?

  15. Marcus

    Det har ju självklart med någonting mer att göra än Israels Politik att göra. Däremot så förstår inte jag hur folk kan säga att Israel har rätt att göra det de gör för att Hamas tydligen vill förinta Israel.

    Under din debatt på Vindelns Folkhögskola så lät det annorlunda, där det visserligen var attacker från båda håll, men du och Anders Sellström var de som attackerade de andra politikerna mer än andra.
    Varför gör ni sådant, tjänar ni faktiskt något på det eller gör ni det bara för att jävlas?

  16. Edward Riedl

    Svar till Marcus (2010-06-04 12:13)
    Jag tror din uppfattning snarare baseras på att du sympatiserar med vänsterblocket än någon objektiv bild om att alliansföreträdarna skulle angripa vänstern mer än tvärtom. Min uppfattning är den precis motsatta mot din. Dock inser jag att jag troligen är partisk och att sanningen kan ligga någonstans i mitten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.