Edward Riedl (M)

Många är kritiska till de röd-grönas skattepolitik

Det är många som är kritiska mot de röd-grönas skattepolitik. När socialdemokraternas fd. finansminister Kjell-Olof Feldt till och med rasar mot den bör väljarna fundera en extra gång vad den kommer att innebära. Att ytterligare höja världens högsta marginalskatter lär inte göra att fler utbildar sig eller anstränger sig mer. Eller återinföra en förmögenhetsskatt som orsakar kapitalflykt istället för att bidra som riskkapital för svensk tillväxt och svenska jobb.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , ,

7 kommentarer

  1. Wotan

    Så det är skattenivån som avgör om folk väljer att utbilda sig eller inte? Eller anstränga sig överhuvudtaget? Please.

  2. Wotan

    Men hur menar du att folk skulle tänka då?

    Jag är universitetsutbildad själv, och av alla (säkert hundratals) diskussioner jag haft med andra studenter om hur man valde bana så är det inte en enda som ens snuddat vid att skattesats skulle påverkat åt nått håll. Många väljer visserligen utbildning utifrån löneläget i det tilltänkta yrket, men det kan ju pendla teoretiskt i många tusentals kronor – och att då att några hundralappar i ökad/sänkt skatt skulle få folk att inte studera alls?
    Nej, det är bara tom retorik.

  3. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-06-03 09:08)
    Möjligheten att tjäna pengar i framtiden är en av de viktigare drivkrafterna för utbildning. Sedan kan den kläs i olika ord men kontentan är densamma. Precis samma sak är det med frivillig övertid mm. Människor arbetar fler timmar för att de vill tjäna mer pengar.

    Det måste löna sig att utbilda sig och arbeta hårdare annars kommer det att påverka framtida tillväxt negativt.

  4. Wotan

    Självklart vill folk tjäna pengar, men att skattesatsen skulle ha något slags avgörande mellan att studera eller inte, när man inte ens vet vilken lön man kan tänkas få… aldrig i livet. Det förstår väl du också om du tänker efter.

  5. Humorpåsen

    ”Det måste löna sig att utbilda sig och arbeta hårdare”

    Haha och detta kommer från en moderat som säkerligen inte rört en pinal i hela sitt liv.
    Jag tror att du egentligen menade ”Det måste löna sig för rika att anställa grovarbetare utan lön som man kan köra slut på och sen kasta bort (eftersom sjukförsäkringen praktiskt taget är borta)”

    Patetiskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.