Edward Riedl (M)

Svenska folket vill inte ha höjda skatter

Göteborgsposten har låtit göra en sifo-mätning hur vi svenskar ser på skatterna. Intressant att notera är att inte ens de röd-gröna väljarna vill höja skatten. De flesta är rätt nöjda som det är med jobbskatteavdrag mm. Det är bara att konstatera att inte ens de röd-gröna väljarna i praktiken vill ha den röd-gröna politiken. Jag hoppas bara att tillräckligt många hinner inse det innan valdagen.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , , ,

19 kommentarer

  1. Mattias Karlsson

    Studier visar ju samtidigt att svenska folket vill ha utökad välfärd. berätta gärna hur det skall gå utan skattemedel. folk har förståelse för skatter, men inte blir det väl roligare att betala för det!

  2. Edward Riedl

    Svar till Mattias Karlsson (2010-06-04 08:29)
    Ingen har sagt att vi inte skall ta ut skatter. Trots alliansregeringens skattesänkningar har vi fortfarande världens högsta (möjligen näst högsta beroende på hur det ser ut i Danmark) skatter. Poängen är att om vi sänker skatterna något och får fler i arbete ökar skatteintäkterna då det blir fler som arbetar och betalar skatt samtidigt som färre behöver bidrag och ersättningar – Detta trots att skattesatsen är något lägre.

  3. Johan Karlsson

    Mattias; I nuläget går endast var tredje skattekrona till välfärden. Övrigt används till sådant som folk annars inte skulle vilja betala för. Exempel på detta är bland annat Björklöven, kulturhuvudstadsprojektet och slipstensmuseet i Orsa. Så visst kan man sänka skatten uten att välfärden behöver bli lidande.

  4. Andreas Georgsson

    Lite matematik

    Ni har sänkt skatten med 10 miljarder per år.

    En arbetslös kostar samhället ca 8 000 kr netto

    Får denna person ett arbete med en månadslön på 25 000 kr i månaden. Så blir det ca 18 000 i skatter (Sociala, kommmunalskatt och moms). Förtjänsten är 26 000 kr per månad för stat och kommun tillsamans.

    Ni behöver då få 385 000 människor i arbete med en genomsnittlig lön på 25 000 kr, för att få tillbaka de 10 miljarderna.

    Det är idag 429 000 arbetslösa. Ni tror att era skattesänkning ska sänka arbeslösheten med 90% då?

    Under tiden ni leker, dränneras svensk ekonomi.

  5. Andreas Georgsson

    Vårt alternativ är att med skattemedel istället satsa i det offentliga. Då får vi bättre välfärd och vi vet direkt att vi får människor i arbete.

    En anställd person i välfärden konusumerar också i det privata och därmed vet vi att en anställd i välfärden ökar tillväxten.

    2 anställda i välfärden = 1 privata.

    1 anställd i välfärden med lön 25 000 kr.

    25000 – sociala – moms = 13 000 kr i kostnad.
    Sedan sparar vi på a-kassa, 13 000 – 8 000 kr = 5 000 kr netto.

    För 10 miljarder kunde ni anställt 167 000, och fått 83 000 i det privata.

  6. men andreas

    det förstår du väl att man inte kan lägga pengar på SKATTER!! då kan ju pengarna gå till de som har det dåligt och är sjuka och svaga. usch usch

  7. Johan Karlsson

    Smart tänkt Andreas! Vi skapar en massa tjänster som inte behövs och anställer alla arbetslösa i sann kommunistisk anda! Att ingen tänkt på det förut? Är det inte smartare att förbättra förutsättningarna för den produktiva sektorn istället för att omfördela till skapade låtsasjobb?

  8. Till Johan Karlsson

    Ja bäst vore om alla sjuka, fattiga, arbetslösa och de som gått i pension bara försvann. Tänk vad vi rika skulle må gott då. Självklart behöver vi ha kvar alla bönder (som jag vill kalla dom) som kan jobba på golvet för en spottstyver, för hur ska vi annars kunna hämta ut våra vinster?
    Ta bort den allmänna sjukvården också för den är ju svindyr för oss rika. vi har ju ändå privat sjukvård för vi är ju ändå viktigare än alla andra.

  9. Johan Karlsson

    ”Oss rika” får stå för dig, om inte min lön på knappa 20000 i månaden före skatt gör mig rik? Snarare är det väl för ”de rika” det spelar minst roll hur mkt pengar som plöjs ner i myllan till ingen nytta? De har ju ändå så de klarar sig! De som relativt sett tjänat bäst på alliansens politik är vi vanliga knegare som fått en extra femhundring eller två att leva på varje månad. Kan bara hoppas det fortsätter i samma anda!

  10. Kommentarmaskinen

    De som tjänat bäst på alliansens politik är ”vanliga knegare”? Vilken värld har du levt i de senaste åren? Eller vilken land skulle jag kanske fråga, för det är inte Sverige iallafall. För i Sverige har en ”vanlig arbetare” fått några hundringar mer i månaden när en rik får flera tusenlappar. Medicinen har blivit dyrare och sjukförsäkringen har nästan försvunnit. Maten blivit dyrare. Arbetslösheten ökat. Välfärden försämrats oerhört.

    Så har vi vanliga knegare fått det bättre? Ta och torka bort det blå klägget du har fått lurat fast i ögonen och se verkligheten arma stackare

  11. Edward Riedl

    Svar till Andreas Georgsson (2010-06-04 23:08)
    Sverige har Europas mest välskötta ekonomi. Idag fick vi även beröm av IMF. Jag tror de flesta genomskådar era försök att framställa svensk ekonomi som dålig.

  12. Edward Riedl

    Svar till Andreas Georgsson (2010-06-04 23:46)
    Vi måste ha tillväxt i det privata näringslivet för att kunna bygga ut vår gemensamma välfärdssektor. Resonemang där du menar att det är tvärtom skulle leda Sverige i fördärvet. Din modell har prövats i sydeuropa med föga framgång..

  13. Edward Riedl

    Svar till men andreas (2010-06-05 01:23)
    Sverige har forfarande världens högsta skattetryck trots att alliansregeringen sänkt skatten flera gånger. I Sverige finns stort stöd för högskattesamhället – Men tar vi ut för höga skatter blir det i slutändan mindre skattepengar till välfärden när färre arbetar och de som arbetar arbetar mindre.

  14. Edward Riedl

    Svar till Till Johan Karlsson (2010-06-06 18:17)
    Sverige har bra fungerande skyddsnät. Nämn gärna vilka länder du tycker har en bättre modell än vår svenska?

  15. Edward Riedl

    Svar till Kommentarmaskinen (2010-06-07 05:18)
    Medicinerna har rimligen blivit billigare eftersom fribeloppet inte förändrats. Dessutom är det de med låga och medelstora inkomster som fått mest i jobbskatteavdrag. De flesta jag träffar med vanliga jobb märker tydlig skillnad.

  16. Johan Karlsson

    Kommentarmaskinen lyckas att totalt missa poängen i det jag skrev. Vad jag menar är att jag tror att en tusenlapp gör större skillnad i kassan för en som ligger på min lönenivå än vad ”flera tusenlappar” gör för en som redan är ekonomiskt oberoende. Märkligt att detta kan vändas till något negativt med endast avundsjukan som grund. ”Får någon mer än mig är jag heller utan!” tycks vara melodin. Resten av kommentarmaskinens inlägg saknar fullständigt grund och behöver knappast kommenteras vidare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.