Edward Riedl (M)

Nu får det byggas nya kärnkraftverk i takt med att de gamla avvecklas

Alliansen gick i mål med den tuffa överenskommelsen där det nu blir möjligt att ersätta de gamla kärnkraftverken med nya i takt med att de gamla avvecklas. Antalet reaktorer får inte överstiga 10 stycken dock. Det ger svensk industri och svenska jobb bättre möjligheter att utvecklas och bli kvar i Sverige. En majoritet av socialdemokraternas väljare vill ha mer kärnkraft och det kommer att vara omöjligt med deras parters miljöpartiet och vänsterpartiet. Kärnkraften kommer också inom överskådlig framtid att vara det mest miljövänliga energialternativet för den stora industriproduktion som finns i Sverige.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

8 kommentarer

  1. bättre här

    1984 hade vi ett val där det vinnande alternativet var att man skulle avveckla all kärnkraft innan 2010.nu står vi här 2010 och ni högerpolitiker har kört över oss. folkomröstningen hade ingen betydelse. samma år som det skulle vara borta, beslutar man tvärt emot demokratin, att investera istället. ett slag i ansiktet.
    Är detta din syn på demokrati? att pissa på en folkomröstning? Att totalt strunta i vad svenska folket sagt?
    Kommer ni vid en valförlust att vägra släppa ifrån er makten?
    Det positiva är dock att ni slog in sista spiken nu. Tack det blir regeringsskifte i september!! underbart

  2. PÅLÄST

    ”Kärnkraften kommer också inom överskådlig framtid att vara det mest miljövänliga energialternativet för den stora industriproduktion som finns i Sverige.”

    Här ser man exakt hur pass bra påläst denne karl är. Avfallet från kärnkraft är i topp på det dödligaste ämnen på denna jord och att lägga det i bergsgrunden är som att hålla Coca-Cola i munnen och låta den vara stängd. Hur länge tror du det tar innan tänderna börjar ramla ut ur munnen?
    Så högfärdig och självgod men totalt opåläst om kärnkraften. Själv har jag studerat kärnkraft i över 20 år.
    pinsamt.

  3. Q A

    Ni talar om att kärnkraften är en parentes, tills man hittar bättre att få energi ifrån, men vad händer om vi inte hittar bättre, hur många år ska kärnkraften då få finnas kvar och producera kärnavfall som ska förvaras i 100000 år?Och det kan ju inte finnas någon som kan garantera att något förvaringssätt håller i 100000 år. Hur gör vi då om säg 20000 år och det blir en läcka,vi kan ju inte på nåt sätt veta om mänskligheten om 20000 år har kunskapen kvar om hur man hanterar kärnavfall?Vi måste minska vår elförbrukning,särskilt iom att förr eller senare kommer oljeutvinningen att börja minska.

  4. Edward Riedl

    Svar till PÅLÄST (2010-06-18 12:07)
    Jag delar inte din uppfattning vilket knappast kan vara särskilt chockerande. Däremot vore det intressant att höra din uppfattning om hur vi skall hantera energifrågan i Sverige och världen.

  5. Edward Riedl

    Svar till Q A (2010-06-18 12:10)
    Kärnkraftsparentesen kommer att fortgå tills dess vi har vettiga alternativ eller det finns en majoritet för de levnadsstandardsänkningar som ett snabbstopp skulle innebära.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.