Edward Riedl (M)

7 av 10 tycker alliansregeringen gör ett bra jobb

Igår fick jag en bra kommentar till min videoblogg där personen som kommenterade tycker jag också borde skriva vad jag säger så att personer med hörselnedsättning fortsatt kan ta del av vad jag skriver. Jag kommer nog inte ordagrant att skriva precis vad jag säger. Men jag kommer att komplettera med skriven text i samma ämne. Igår videobloggade jag om att 7 av 10 svenskar anser att regeringen gör ett bra jobb och att endast 3 av 10 tror att de röd-gröna skulle göra ett bättre jobb. Enligt Skop så är alliansregeringens  förtoende hos svenska folket stort.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

8 kommentarer

  1. Marcus

    Kul att du tyckte att mitt förslag var bra. Känns bra att hjälpa din blogg att bli bättre, även fast jag sällan håller med om det du skriver.

    Tycker dock att du kan göra mig tjänsten att svara på min fråga från igår, när kommer ni å knackar dörr på Sandbacka?

  2. Pinsamt

    Intressant att då en omfattande undersökning gör gällande att 6 av 10 inte vill ha en ”alliansregering” nästa år.

    Beror bara på vilken instans som gör mätningarna E.R, det borde väl till och med du förstå.

  3. Edward Riedl

    Svar till Marcus (2010-07-25 10:34)
    Det var ett bra tips. Jag tackar för det.

    Vi kommer att knacka dörr på Sandbacka innan valet. Men jag vet inte exakt när det blir.

  4. Edward Riedl

    Svar till Pinsamt (2010-07-25 12:31)
    Jag har ingen aning om vilken undersökning du hänvisar till. Jag hänvisar till Skops senaste mätning. Den visar något helt annat än det som du påstår.

  5. Johan Karlsson

    Om jag fick välja skulle inte heller jag vilja ha en alliansregering nästa mandatperiod. Däremot ser jag mkt hellre att alliansregeringen sitter kvar än att oppositionen tar makten. Signaturen Pinsamt pekar på ett problem med otydliga frågor som lämnar stort utrymme för tolkningar. Bättre då med raka frågor som den Skop ställde.

  6. Edward Riedl

    Svar till Johan Karlsson (2010-07-25 21:08)
    Mellan två realistiska alternativ visar det sig att många fler vill ha alliansregeringen kvar än att låta de röd-gröna ta över jobbet.

  7. Johan Karlsson

    Precis. Hur frågan ställs är viktigt. Om man som (S) ställer frågan ”om du tvingas välja mellan att skattepengar ska gå till vård av gamla eller till att betala rika människors städning, vilket väljer du då?”, för att sedan med hjälp av svaren försöka påvisa att folket är emot RUT, hamnar man en bra bit från verkligheten.
    Likaså kommer man inte att få överensstämmande svar om man ställde frågorna ”Tycker du att det är ok att skjuta djur för skojs skulle?” respektive ”tycker du att det är ok att nyttja viltkött som en ekologisk, klimatsmart och förnyelsebar resurs?”.

  8. Edward Riedl

    Svar till Johan Karlsson (2010-07-26 10:31)
    Som du beskriver kan frågor ställas på mycket olika sätt som i slutändan också påverkar vilka svar man får.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.