Edward Riedl (M)

När tekniken möjliggör tvivelaktigt beteende

Jag har inte tänkt färdigt i den här frågan vill jag vara tydlig med. Samtidigt måste debatten om vad som är ok och inte ok börja när det gäller mobiltelefonernas möjlighet att på några sekunder omvandla privata samtal och händelser till offentliga facebook-inlägg. Allt mer av vår tillvaro kan idag följas med hjälp av tekniken. Dessutom hjälper vi till med allt mer avancerade mobiltelefoner och andra tekniska hjälpmedel. Med både bild och ljudinspelningar kan det privata snabbt bli mer offentligt än vad någon från början ville. Vad är ok och inte att filma eller fota och publicera offentligt? Jag vet inte var gränsen bör dras eller hur gränsen skall dras. Men när jag läser hur sjukvårdspersonal utsätts för patienter och patienters anhöriga med mobiltelefoner är jag åtminstone säker på att vi behöver fundera hur vi vill ha det.

För gränsen måste dras någonstans.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , , ,

10 kommentarer

  1. Pelle

    Tänkt klart?

    Är det inte bara för dig Edward att följa det som skrivs från partikansliet som vanligt?

  2. Johan Karlsson

    Om man själv väljer att publicera något bör det stå individen fritt. Däremot ska man inte bli påtvingad, vare sig av Staten eller någon annan. Skyddat nummer är faktiskt ingen dum idé, liksom att kanske inte dela allt med alla på facebook.

  3. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2010-07-25 16:11)
    Tråkigt nog verkar du ha en väldigt dyster bild av partiarbete och utformning av framtidens politik. Det finns ingen partidator i Stockholm som formulerar vad ett helt parti skall tycka. Istället så formas politiken av partiernas medlemmar och deras samlade (och kompromissade) åsikter.

  4. Edward Riedl

    Svar till Johan Karlsson (2010-07-25 21:11)
    Sjuksköterskor som blir fotade och filmade av anhöriga har knappast själva valt att bli publika. Det finns anledning att samtala om hur vi vill ha det.

  5. Pelle

    Nä du Edward jag har ingen ”dyster” bild av partiarbete utan en relalistisk syn – jag vet att inte en dator styr era tankar men väl en ”übermench” på ert högkvarter!

    Nu marcherar ni igen!

  6. Pelle

    Läs Edward, jag kommenterade inte alliansen utan ditt parti moderaterna och ditt papegojbeteende!

  7. Pelle

    Varför känner du dig jämnförd med en nazist?

    Har du ”lik i garderoben”?

    Jag är inte oförskämd det är du som är det i dina svar utan jag är bara den som frågar, det är du som gör jamförelserna du själv kritiserar!

  8. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2010-07-27 18:37)
    Dina antydningar med stöveltramp, bruna, precis som på 1930-talet osv får mig osökt att tänka att du hela tiden försöker göra jämförelsen med nazismen. Men om du är feltolkad får du gärna en gång för alla förklara vad dessa saker står för enligt dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.