Edward Riedl (M)

Rött kort för de röd-gröna

De röd-gröna påstår att den svenska välfärden slaktats under alliansregeringen. De säger att 25 000 arbetstillfällen försvunnit från välfärden. Men detta är helt enkelt bara bluff från de röd-gröna – Rött kort helt enkelt.

Faktum är att privata välfärdsföretag som arbetar på uppdrag åt det offentliga under samma period anställt 30 000 nya medarbetare. Med andra ord så har alltså välfärden förstärkts under den perioden där de röd-gröna menar att den slaktats.

Men det är en viktig politisk signal från de röd-gröna till både de 30 000 nyanställda och de som redan tidigare jobbade i privata välfärdsföretag på uppdrag åt det offentliga. De säger: Ert arbete är inget värt i de röd-grönas Sverige – Det är därför de inte räknar med er.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , ,

26 kommentarer

  1. JonasE

    Det är nog snarare Rött kort för dig Reidl, siffrorna om de 25.ooo jobb som försvunnit, är efter man räknat av de privata jobb som uppkommit.
    Med denna nuvarande höga arbetslöshet, så är det få som går på dina dimmridåer…
    Om det var massarbetslöshet enligt (M) under förra regeringen!!, vad är det nu då??.

  2. E-K

    På frågan ”Anser du att välfärden i detta land blivit sämre eller bättre de sista 4 åren?” svarade 76% sämre. och på följdfrågan ”Anser du att det är pga den ekonomiska krisen?” så svarade hela 81% nej.

    Jag tror det kommer bli ett tufft uppvaknande för små wanna-be politiker som hoppas på att kunna sko sig på svaga och fattiga i framtiden.

  3. Lars Gidlöf

    Jag har en fråga till dig som landstingspolitiker. Nu privatiserar Ni borgare mer och mer av sjukvården och dessa privata bolag gör miljonvinster. Varför ska skatte medel gå till privata perrsoner, skulle inte dessa miljoner göra bättre nytta i sjukvården?

    Varför kan desa företag göra miljonvinster, Ni som styr,är det Er som det är fel på? Måste ju vara någons fel att landstingen inte kan driva lika effektivt.

  4. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2010-07-26 15:06)
    Du berör en fråga som tar längre tid att besvara än vad bloggen ger utrymme till. Planekonomierna var kända för en sak – Att hushålla mycket dåligt med pengarna trots att nästan allt var offentligt drivet. Att förklara mekanismerna som gör att vi människor hellre arbetar ihop egna vinster än vinster till det offentliga tar som sagt tid. Den fråga du ställer är intressant och i grunden avgörande för ett samhälles förmåga att bygga ekonomiska överskott.

    Enkelt svar på din fråga: Vinster måste skapas innan de kan fördelas.

  5. JonasE

    Det är snarare (M) som bör hålla koll på sina siffror bättre!.
    I förra valrörelsen så påstods det från (M):s(Axèns) håll att 1 av 5 med sjukersättning, har fuskat till sig den ersättningen!.
    Det visade sig vara 1 av 5000, i verkligeten när FK granskat!.
    För att inte glömma allt snack om 140/dag, som används under flera år , som även det är av suspekt kvalite.
    Det finns gott om liknande exempel från (M):s siffror valet 2006 och sidan hur det senare visade sig vara i verkligheten!.
    Nej siffran 25.000 är korrekt, och underbyggnad av fakta tycks vara ett stort problem hos (M).
    Byt regering!!

  6. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2010-07-27 04:07)
    Att fiffla med sanningen gör inte er politik bättre på något sätt. Låt oss föra en debatt om verkligheten och verkliga problem istälölet för era konstruerade.

  7. JonasE

    Jaha!!, här kommer än en gångs Reilds taktik, att skylla/skjuta på budbäraren när fakta går (M) emot!!.

    Att vilja föra en debatt om verkligheten och verkliga problem, blir klart emotsägelsefullt när man själv har så stora problem, med att hantera fakta!!.

  8. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2010-07-27 13:11)
    Berätta vad siffran 25 000 är mätt på och vem som gjort det. Berätta också hur många personer som under samma mätperiod fått nytt arbete hos privata företag som arbetar på uppdrag åt det offentliga. När du gjort det med källhänvisningar så kan vi återuppta diskussionen om vad som är verkligheten och verkliga problem. Låt oss börja bli eniga om fakta.

  9. JonasE

    Så än en gång så skall JAG göra källhänvisning, medans DU kommer med påståenden utan källhänvisning, är det att vara eniga om fakta ??.

  10. Valle

    Edward gör bara som någon annan skrivit på hans blogg ”likt en papegoja upprepar han vad partihögkvarteret sänt ut”.

    Så var det med den ”så kallade” politiker som tror att bara han har faktauppgifter men inte kan tala om vilken hans källa är!

    Källan han använder är pertihögkvarteret i Stockholm!

  11. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2010-07-28 00:30)
    Du vet att du har fel även denna gång. Annars vore det väl enkelt för dig att berätta vad de 25 000 försvunna jobben bygger på.

  12. JonasE

    Ja lögndetektorn på aftonbladet gav underkänt, men SVT:s granskning gav godkänt : http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3615&artikel=3676365

    Denna fråga har debaterats på Korseld också, och även där så kommer dom fram till att den stämmer.

    Din partipropaganda är dåligt underbyggd (härstammar från svenskt näringsliv), och det räcker att det ”kan stämma” för att ni skall basunera ut detta som fakta!. Som jag tidigare påpekade: när ni tidigare å det grövsta överdrev det påstådda stora fusket innom sjukförsäkringen, eller 140/dag som ni propagerat med under flera år.

    Mygel!!

  13. Alejandro Caviedes

    Edward, länken som du hänvisade till som källa till dina siffror leder till en en sida där det står ”sidan kan inte hittas”. Vet du vad artikeln heter så googlar jag på det istället?

  14. Rolle

    En liten fråga bara.. Hur kan det vara bättre för oss ”konsumenter”, om vinsterna från vården går utomlands (ett flertal privata vårdinrättningar ägs av utländska finansinstitut), än att de går tillbaka till verksamheten? Följdfråga: Hur kan det vara bättre för oss ”konsumenter”, att statens intäkter har minskats genom utförsäljning av statliga bolag och sänkta skatter (mest till de högst avlönade)?

  15. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2010-07-28 11:24)
    Om det sedan 2006 vuxit fram 30 000 nya välfärdsjobb inom den privata sektorn som arbetar på uppdrag av det offentliga – Hur kan ni påstå att det är färre som arbetar inom välfärden när 25 000 jobb försvunnit hos de offentliga arbetsgivarna? Det var därför ni inte klarade lögndetektorn på aftonbladet.

  16. Edward Riedl

    Svar till Alejandro Caviedes (2010-07-28 13:21)
    Kika på lögndetektorn på aftonbladet så hittar du nog den. Där går att se att 25 000 jobb försvunnit samtidigt som 30 000 nya jobb tillkommit.

  17. Edward Riedl

    Svar till Rolle (2010-07-28 13:22)
    Om företag kan utföra välfärd till samma eller lägre kostnad med bibehållen eller bättre kvalitet tycker jag att det är bra. Jag anser inte att vinster baserat på bra verksamhet är fult.

    Utförsäljningen av statliga bolag har möjliggjort kraftiga amorteringar på statsskulden vilket frigör pengar varje år till välfärd istället för till räntebetalningar på lån.

  18. JonasE

    OK!! – då får man ta att förklara än en gång för dig (det börjar bli lite löjligt nu Reidl).
    Det har försvunnit 25.000 jobb fler är de 30.000 som uppkommit.
    55.000-30.000=25.000.

    Hur är det med matematiken??.
    Är det som med sanningshalten i er politik?? – bristfällig!!

  19. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2010-07-29 02:09)
    Berätta gärna vad du bygger dessa siffror på. jag har inte hört någon tidigare komma med dessa uppgifter. Du menar att det alltså försvunnit 55 000 jobb hos de offentliga arbetsgivarna. Nu tror jag du inte bara är lite ovarsam med sanningen. Jag tror att du numer struntar fullständigt i den. Men visa gärna din källa för detta påståendet.

  20. JonasE

    Enligt SCB har 25 000 jobb försvunnit i skolan, vården och omsorgen under det senaste året – oavsett huvudman.

    Enligt Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har det mellan det fjärde kvartalet år 2008 och det fjärde kvartalet år 2009 försvunnit 18 000 jobb inom den
    skattefinansierade välfärden.

    Enligt Konjunkturinstitutet minskade de kommunalt finansierade sysselsatta(oavsett huvudman) mellan 2007 och 2009 med 33 000 personer.

    Nu har jag angett totalt 5 olika källor, mot din atikel i af.

    Rött kort för dig alltså!!

  21. Rolle

    Och när pengarna från försäljningen är slut då, hur gynnar det då statskassan och den offentliga sektorn? Er utförsäljning av statliga bolag är som att en mjölkbonde säljer sina kor i stället för mjölken, bara för att göra en snabb vinst i stället för att ha en stadig inkomst.. Problemet kommer när pengarna från utförsäljningen tar slut (vilket de gör), hur ska den inkomstminskningen ersättas? Vidare svarade du inte på frågan hur det gynnar oss konsumenter om vinsterna går utomlands i stället för att stanna inom landet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.