Edward Riedl (M)

Fortfarande fler som stöder den svenska insatsen i Afghanistan

Idag kom en mätning som visar att stödet för den svenska insatsen i Afghanistan sjunker även om det fortfarande är fler som stöder den än inte. Men det visar hur viktigt det är att vi hela tiden pratar om varför vi är där och vad vi gör där. Ytterst handlar det om att inte svika och lämna människor med nyffunet hopp i sticket. Afghanistan är ett av världens fattigaste och farligaste länder i världen. Utan internationell hjälp, både militärt och civilt, kommer lidandet att bli fruktansvärt för den afghanska befolkningen. Dessutom är det fel att säga att inget går åt rätt håll. Tvärtom blir det bättre för de vanliga afghanerna. Allt fler barn får möjligheten till skolgång och allt fler får tillgång till grundläggande sjukvård. Men det finns mycket kvar att göra och i slutändan måste den inhemska strukturen ersätta den internationella hjälpen. Men att lämna dem i sticket innan det är möjligt ä’r både ohederligt och osolidariskt.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

  1. Marcus

    Ytterligare ett bevis på att Sverige håller på att bli mer som USA, vilket är ett tydligt steg i fel riktning. Att gå in i ett ett annat land och leka polis är ingenting vi som NEUTRAL nation ska göra. Och även om det var socialdemokraterna som 2001 skickade stödtrupper för att hjälpa Amerikanarna att få tag på Osama Bin Laden och bekämpa en styrande ”terrorist-grupp” i Al Quaida, så borde ni som för tillfället har makten ta tillbaka de trupper vi har där.
    Men visst, se till så att fler svenskar dör för någonting som vi aldrig skulle lagt oss i.

  2. Något hemsk håller på att hända i Sverige.

    I Sverige har en hel stad, Umeå, drabbats av sjukdomar och undernäring då deras grundvatten förgiftats av närliggande industrier, utan att den svenska myndigheten kommit till hjälp. Att förstå att dessa människors rättigheter har kränkts är inte svårt.

    Alliansen har lagt ner sin röst när det gäller att göra vatten till en mänsklig rättighet. Varför?

  3. Edward Riedl

    Svar till Marcus (2010-07-29 17:20)
    Jag delar inte din syn på hur vi skall förhålla oss till lidande och orättvisor i andra delar av världen. Därav våra skillda uppfattningar i frågan.

  4. Marcus

    Vad jag pratar om är inte att vi inte ska bry oss om Afghanistan och de människor som bor där, bara det att jag menar att vi borde klara av det utan vapen. Om vi ska visa att vi bryr oss så borde vi istället för att skicka beväpnade trupper skicka mer människor från olika hjälporganisationer.
    Men det visar ju då bara att istället för att gå mot ett mer solidariskt, klasslöst samhälle så försöker ni borgare få ett mer kapitalistiskt samhälle där de rika tjänar massvis med pengar medan de som har det dåligt, har det uruselt. Med er vid makten blir kommer vi att bli ett nytt USA.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.