Edward Riedl (M)

Sossarnas svartmålning av Sverige fungerar inte

Socialdemokraterna svartmålar Sverige istället för att berätta vad de själva vill göra tillsammans med de röd-gröna om de vinner valet. Men väljarna går inte på bluffen att Sverige är i förfall. Den globala ekonomiska krisen drabbade fler än Sverige. Däremot visar det sig att svensk ekonomi efter den ekonomiska krisen är mest välskött i hela Europa. Alliansregeringen har tvärtemot vad soocialdemokraterna påstår hanterat krisen bra och Sverige är väl rustat inför framtiden.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

12 kommentarer

  1. Andreas Georgsson

    Varför är arbetslösheten och då speciellt ungdomsarbetslösheten på rekord nivå?

    Varför har då ett överskott i statsfinanserna vänts mot ett underskott?

    Varför har vi fått fler barn som lever i fattigdom i Sverige?

    Varför har sjuka fått lämna sin rehabilitering för att söka arbeten som inte finns?

    Varför ska ungdomar vara passiva i 3 månader hos arbetsförmedlingen?

    Varför har det ni gick på val på ”De nya moderaterna ska minska utanförskapet”, blivit precis tvärtom?

    Det handlar om prioritering vilka som fått betala för krisen. Ni valde att låta de svaga betala.

  2. Brinnande aktuellt

    Runt den stängda ryska atomstaden Ozersk rasar bränderna.

    Skicka hjälp till Ryssland istället för att kriga i Afghanistan och bomba med USA-flyg i Norrbotten!

  3. Lennart

    ”Socialdemokraterna svartmålar Sverige…” – ge mig ett enda konkret exempel på vad du menar.
    ”Väljarna går inte på bluffen” – ge mig ett enda konkret exempel på en bluff.
    ”Sverige i förfall” – ge mig ett enda konkret exempel på en sosse som hävdat det.

  4. Alliansväljaren

    Andreas Georgsson, har du helt missat den djupa lågkonjunkturen, eller? Självklart ökar underskotten på årsbasis, vilket den gjort i alla länder. Fler barn i fattigdom – vad menar du? Det är lätt att slänga ur sig! Ingen sjuk behöver lämna sin rehabilitering – ljug inte! Ungdomarna är prio nummer ett för alliansen, tyvärr har ungdomar svårare att ta sig in på arbetsmarknaden men intentionen är ju tydligt då man har halverat arbetsgivaravgiften för yngre!
    Skillnaden mellan din vänster och Alliansen är bl.a. egen försörjning istället för bidrag, ordning på finanserna och valfrihet!

  5. hans

    Det här med valrörelse och politik är väldigt enkelt! De rödgröna tar bara fram det som enligt dem är negativt i Sverige och alliansen framhäver bara det som de tycker är positivt. Svårare är det inte! Det gäller att genomskåda detta. Det som är viktigt är vad de politiska blocken står för. De rödgröna står för kollektivisering och skattehöjarpolitik och alliansen står för människans frihet och ansvar.

  6. dave

    Andreas Georgsson, du ljuger. Utanförskapet är inte större än 2005 när ni hade makten. 2005 var det 19%, 2009 var det 19%. Mellan 2006 och 2008 sjönk utanförskapet, sen fick vi en kris som garanterat hjälpt siffrorna att bli sämre igen.

    Angående ungdomsarbetslöshet, 2006 innan ni lämnade över makten till alliansen toppade ni med 28% i ungdomsarbetslöshet under högkonjunktur, alliansen har toppat på 31% efter en av de värre ekonomiska kriserna vi upplevt.

  7. Edward Riedl

    Svar till Andreas Georgsson (2010-08-10 15:07)
    Tror du fortfarande att väljarna inte känner till den globala finanskrisen? Sverige har klarat sig bra igenom den och har Europas mest välskötta ekonomi – Vi har minst underskott i de offentliga finanserna. Vi står mer än väl rustade för framtidens utmaningar med alliansregeringen.

    Fortsätt ni med era försök att svartmåla Sverige. Jag tror inte väljarna går på det.

  8. Edward Riedl

    Svar till Lennart (2010-08-10 18:23)
    Mitt förslag är att du läser både bloggar och kommentarer så får du mängder med exempel. Ungdomsarbetslösheten var lika hög 2006 när s styrde Sverige i global högkonjunktur som idag om man räknar på samma sätt. Det vet de flesta sossar trots att de säger något annat. Det hävdas att svensk ekonomi är usel (underskott mm) när vi i själva verket har den mest välskötta ekonomin i hela Europa efter krisen med minst underskott i våra offentliga finanser. Jag tror väljarna genomskådar sådana sätt att svartmåla Sverige och bluffa.

  9. Edward Riedl

    Svar till Alliansväljaren (2010-08-10 18:55)
    De har inte missat fakta utan bara konsekvent valt att ignorera den. Sådant straffar sig i längden. De trodde de kunde bluffa sig igenom hela valrörelsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.