Edward Riedl (M)

Finns det objetiva valbevakare?

Läser nu en nyhet där en oberoende retorikexpert visade sig vara folkpartist. Självklart är det illa om en person framställs som oberoende utan att vara det. Men den självklara frågan missas – Finns det oberoende valbevakare? Jag tror faktiskt att de flesta journalister har preferenser både när det gäller partier och enskilda politiker. Det mest ärliga kanske var om alla deklarerade vilket parti de sympatiserar med?

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

8 kommentarer

  1. lf

    Något naiv blogg.Då det gäller tidningar så är väl den till den till 90% borgerlig.Aftonbladets kultursida undantagen.
    Vilken journalist vill öppet säga att man sympatiserar med vänstersidan och riskera sitt jobb.Jag blir förvånad över dig Ridel.Men en annan sak är för dig allvarlig.Du har i princip slutat ge kommentarer på bloggen.I valrörelsens slutskede lämnar du många väljare(bloggare) att famla i mörker.

  2. Johan Karlsson

    Självklart är ingen helt neutral eller opartisk. Därför är det så viktigt med fri media där olika synpunkter kan framföras så att var och en kan bilda sig en uppfattning om helheten. Vi vet ju alla vilka som traditionellt varit emot annat än statlig radio och tv i det här landet. Det tycker jag säger en hel del av dessas syn på demokrati och yttrandefrihet.

  3. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-08-16 17:34)
    Ägarna skriver inte nyhetsartiklarna utan journalister som till stor del återfinns på vänsterkanten.

    Sedan svar jag på alla kommentarer även om det ibland tar ett par dagar då tiden inte räcker till allt. Jag tror varken du eller någon annan som skriver kommentarer på min blogg blir helt vilse i era uppfattningar bara för att det ibland tar några dagar innan ni får svar.

  4. Edward Riedl

    Svar till Johan Karlsson (2010-08-16 17:45)
    Delar i grunden din uppfattning om att fria media är viktigt för så varierad nyhetsrapportering som bara är möjligt. Dock tror jag att det ibland kan vara bra att valbevakarens personliga åsikter deklareras får nyhetskonsumenten.

  5. lf

    Nä,du är helt fel ute Edvard, valhemligheten är förborgad. Men menar du att att journalister i DN.Exp och Aftonbladet är vänstersympatisörer? Du kommer att få det jobbigt ER.

  6. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-08-17 21:32)
    När undersökningar görs visar det sig att journalistkåren är betydligt mer vänster än befolkningen i övrigt. Sedan kan givetvis ingen tvingas uppge vilket parti de sympaitiserar med. Men eftersom ingen är objektiv så kommer journalister som varudeklarerar sig att åtnjuta högre trovärdighet är min gissning.

  7. lf

    Jag tror att du är helt fel ute.Nu bör du få stora delar av journalistkåren på dig.Så naivt.Journalistkåren skall på ett bra sätt spegla skeendet i samhället,och det gör de på ett utomordentligt sätt.Du och dina undersökningar.Men du kan ju ta journalister lätt i örat säga till att de ger en varudeklaration.Ingen är objektiv säger du,vad säger journalisterna?

  8. lf

    Ja,jag har förstått att du vill på ett enkelt sätt få journalister skall registrera sin partitillhörighet.
    Du Edvard vad är du ute efter?Om en journalist säger att han sympatiserar med er,är han mera trovärdig än andra journalister.Men du är väl ute efter en uppstramad journalistkår som går edra ärenden.Nu har du rört till det ordentligt.Hoppats att chefsredaktörer och annat ansvarigt folk kan ta Edvard i Örat.Han som tillhör det det enda arbetarpartiet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.