Edward Riedl (M)

Målet med 20 000 poliser är uppfyllt med råge

Ett av våra vallöften förra valet var att Sverige innan nästa val skulle ha mer än 20 000 poliser vilket nu är uppfyllt. Genom stora utbildningssatsningar har vi möjliggjort fler poliser i hela Sverige. Det gör att tryggheten ökar och att brotten utreds snabbare.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

10 kommentarer

  1. Edward leder oss på fel spår

    DN:s ledare. Publicerat 2010-06-27:

    Inför det förra valet utlovade alliansen en storsatsning på rättsväsendet. Fler brott skulle klaras upp. Tryggheten skulle stärkas genom att antalet poliser utökades till 20 000.

    Vad Riksrevisionen, Justitieombudsmannen och Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi visar är att den svenska rättsstaten har allvarliga brister och att dessa förstärkts under de borgerligas tid vid makten. Den tunga kritiken riktas i huvudsak mot polisen, den del av rättskedjan som regeringen investerat mest pengar och politisk prestige i.

  2. Baksidan av skattesänkningarna

    Enligt en ny uträkning från Riksdagens utredningstjänst har utanförskapet de senaste tre åren ökat med över 70 000 personer.

    Enligt den senaste månadens statistik från SCB (april 2010) om man inte tar hänsyn till säsongsskillnader var 190 000 arbetslösa ungdomar, vilket motsvarar 30,1 %.

    Enligt SCB:s statistik över långtidsarbetslösa, ökade antalet långtidsarbetslösa med 59 700 mellan första kvartalet 2009 och första kvartalet 2010.
    Fördelat på 365 dagar innebär det att de långtidsarbetslösa blivit 163 fler varje dag det senaste året.

  3. Edward Riedl

    Svar till Edward leder oss på fel spår (2010-08-17 13:36)
    Jag förstår att du bara råkade missa andra delar i artikeln. Men jag klipper in en mening från slutet i samma ledare du hänvisar till.

    ”Nästan alla dessa problem har byggts upp under en längre tid, långt innan Beatrice Ask (M) blev justitieminister”.

  4. Edward Riedl

    Svar till Baksidan av skattesänkningarna (2010-08-17 14:23)
    Sverige har den mest välskötta ekonomin i hela Europa efter global finanskris. Dessutom har 75 000 fler ett arbete att gå till idag jämfört med 2006 när sossarna styrde. Allt detta trots global finanskris. Jag förstår varför väljarna överger det röd-gröna laget.

  5. Är jag lurad av din rubrik?

    Du är politiker och far fram med oklara fakta. Jag är inte politiker, men anser ändå att rätt måste vara rätt. Men jag klipper in meningen efter din från slutet av samma ledare du hänvisar till. Du råkade missa den Edward. Aja…

    ”Men de har inte kommit närmare en lösning under hennes tid vid makten, snarare tvärtom. Om det finns ett politiskt område där regeringen flagrant misslyckats så är det detta”.

  6. Edward Riedl

    Svar till Är jag lurad av din rubrik? (2010-08-17 14:57)
    Rubriken stämmer väl. Vi har mer än 20 000 poliser anställda idag vid de olika myndigheterna.

    Sedan kan vi klippa och klistra bäst vi vill ur samma ledare och visa helt olika saker vilket vi nu också gjort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.