Edward Riedl (M)

Stort förtroende för Fredrik Reinfeldt

Med 27 dagar kvar till valet leder alliansen stort i den senaste Sifo-mätningen. Förtroendet för Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt är dessutom skyhögt. Hela 63% av de tillfrågade anser att ha blir den bästa statsministern och endast 18% tror att Mona Sahlin skulle vara en bra statsminister. Till och med aftonbladets Lena Mellin har idag en artikel om varför det inte går bra för Mona och sossarna. Men ytterst tror jag väljarna insett att det röd-gröna alternativet inte är en bra väg för Sverige. Fredrik Reinfeldts höga förtroende bottnar i grunden i en bra och ansvarsfull politik som vi tillsammans med allianspartierna tagit fram.

Läs mer här och här.

Etiketter: , , ,

8 kommentarer

  1. Anders Lindgren

    Att nämna ”ansvarsfull politik” i samma mening som den borgerliga politiken gör mig lätt spyfärdig. Människor blir utförsäkrade och blir utan pengar. Det räcker tydligen inte att man ska vara sjuk, man ska vara utan pengar också. Sparka på de som redan ligger kallas det.
    Och detta är inte ”min sanning”, utan detta är den verkliga sanningen.

    För alla sjuka i detta land hoppas jag på att man röstar rätt den här gången. För 4 år till med denna häxjakt på sjuka kommer inte funka.

  2. Carin

    Hej Edward!

    Jag precis jämfört våra svar på SVT:s valkompass. Det ser ganska bra ut, med ett väldigt stort undantag. Då jag läser till lärare ligger skolfrågor mig varmt om hjärtat. På frågan huruvida alla gymnasieprogram borde leda till högskolebehörighet svarar du att det är en mycket dålig idé. Jag är bara nyfiken på vad dina argument till detta är? Tacksam för svar!

  3. Dennis

    Alliansregeringen har gjort ett mycket bra arbete men jag måste hålla med Anders Lindgren om man måste se till att ingen hamnar mellan stolarna och varken få a-kassa eller sjukpeng. Det borde gå få till en lagtext som tvingar myndigheterna att välja ett av dessa alternativ.

  4. Edward Riedl

    Svar till Anders Lindgren (2010-08-23 14:06)
    Jag delar inte dina upffattningar som vanligt. Tack och lov inte svenska folket heller som det ser ut i opinionsmätningarna just nu. Vad är din slutsats av detta?

  5. Edward Riedl

    Svar till Carin (2010-08-23 14:39)
    Haj Carin. Kul att du och jag verkar ligga nära varandra i våra uppfattningar. När det gäller högskolekompetens på gymnasieprogrammen så handlar min ovilja helt enkelt om att många elever slås ut när de inte orkar med de teoretiska ämnena på sina gymnasieutbildningar. Däremot anser jag att alla praktiska program skall vara möjliga att kombinera med teoretiska ämnen, dock mer frivilligt än idag. dessutom skall det alltid vara möjligt att läsa in och läsa om ämnen.

  6. Edward Riedl

    Svar till Carin (2010-08-23 14:39)
    Del 2:

    Det är dessutom redan idag så att många lärare anser sig vara tvugna att sänka kraven för praktiska utbildningar vilket i praktiken innebär att samma ämne kan innehålla väldigt olika svårighetsgrad.

    Jag går dessutom till mig själv. Jag hade förmånen att läsa två år praktiskt. Jag hade nog sannolikt inte haft studiemotivation nog efter högstadiet för något annat. Men jag läste sedan in de teoretiska ämnena när jag var mer motiverad och gick sedan vidare till universitetet.

  7. Edward Riedl

    Svar till Carin (2010-08-23 14:39)
    Del 3:

    Jag tror inte att det kommer att innebära att färre väljer att läsa vidare, möjligen fler, men de som läser teoretiska ämnen på gymnasienivå kommer att vara mer studiemotiverade.

  8. Edward Riedl

    Svar till Dennis (2010-08-23 17:37)
    Delar i grunden också den uppfattningen. Det ser också så ut för de flesta. Dock fins det undantag idag vilket förvisso också fanns med det gamla systemet. Detta är givetvis inte bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.