Edward Riedl (M)

Varför negativ kampanj (S)?

Hur desperata är de fackliga socialdemokraterna egentligen? För åtskilliga miljoner har de köpt annonspelare i hela Sverige för att smutskasta regeringen. Istället för att berätta vad de vill göra om de får väljarnas förtroende smutskastar de alliansregeringens olika företrädare. Värsta övertrampen i svensk valrörelses historia begås av fackliga socialdemokrater samtidigt som de ser ut att göra sitt sämsta val i modern tid. Kan det finnas ett samband?

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

12 kommentarer

  1. leif

    För att om man lyssnar på eran propaganda så låter det ju ganska bra. ”Vi vill ge dom sjuka en möjlighet att börja arbeta”. Det låter ju i teorin helt ok. Men med facit i hand vet vi ju att cancersjuka tvingats ut i jobb. Det är ju som med kommunismen, det lät ju ganska ok men utförandet var ju helt uppåt väggarna 🙂

  2. Lennart

    Ditt prat om ”värsta övertrampen i svensk valrörelses historia” tyder på att du inte vet mycket om det ämnet. Jag vågar i det fallet vara kaxig och påstå att jag vet mer än dig om svenska valaffischer på 1900-talet… och nog har det förekommit många mycket sämre valaffischer än den du upprörs över. Gamla högerpartiet är minsann inget föredöme.

  3. Alejandro Caviedes

    Du skriver: ”Istället för att berätta vad de vill göra om de får väljarnas förtroende smutskastar de alliansregeringens olika företrädare.”. Detta har du fel i. Vi kritiserar visserligen regeringen. Om du inte förstått det så är vi i opposition. Men vi har även affischer där vi berättar om vilket alternativ vi har att erbjuda, och det vet du.

  4. Johan Karlsson

    Naturligtvis är det svårt att berätta om sina egna idéer då man helt saknar sådana. Det socialistisk fuskbygget rämnar och EU-medlemskapet var den sista spiken i kistan för den svenska modellen. Nu står vänstern handfallna och funderar över vad de ska ta sig till. Man kan nog hävda att de målat in sig i ett hörn, alla allianspartier ställer ju upp på idén om den socialdemokratiska välfärdsstaten så ska man hitta en ny nisch i politiken skulle man vara tvungna att ställa sig till höger om alliansen. Även om ”kärnväljarna” skulle fortsätta rösta på sitt parti blir en sådan svängning omöjlig.

  5. Edward Riedl

    Svar till Lennart (2010-08-23 17:34)
    Jag har aldrig påstått att någon sida är fri från fel. Men att satsa nästan 100 miljoner kronor för att smutskasta regeringen måste väl ändå vara det grövsta? När menar du att mer pengar satsats på att smutskasta sina motståndare i Sverige?

  6. Edward Riedl

    Svar till Alejandro Caviedes (2010-08-23 18:59)
    Att satsa nästan 100 miljoner kronor på att enbart smutskasta regeringen (det är mer än hela vår valbudget) kan knappast anses balanserat. Jag tror dessutom att det slår tillbaka mot er själva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.