Edward Riedl (M)

Alliansen satsar mer än (S) på välfärden Lennart Holmlund

För att kunna satsa mer pengar på välfärden krävs en fungerande jobbpolitik där människor arbetar och betalar skatt. Det är skatterna på vårt gemensamma arbete som möjliggör vår gemensamma välfärd med skola, sjukvård, äldreomsorg mm. De röd-gröna lovar att satsa mer än alliansen oavsett hur mycket vi satsar på välfärden. Det är bara oseriöst att komma med sådana påståenden eftersom de aldrig kommer att ha råd med detta. Deras jobbfientliga politik (kilometerskatt, höjda inkomstskatter, sämre företagarpolitik mm mm) leder istället till sämre skatteintäkter trots deras skattehöjningar eftersom det med deras politik blir färre som är med och betalar deras högre skatter. Efter 4 år med alliansregeringen vid makten har Sverige Europas mest välskötta ekonomi trots den globala finanskrisen. En fortsatt ansvarsfull politik för fler jobb och bättre företagsklimat gör att vi har pengar att satsa på välfärden. Det finns inga genvägar Lennart Holmlund.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer

  1. Pelle

    Edward den som är oseriösast i den politiska debatten det är du hr högerman och dina partikamrater!

    Ni har ökat klyftorna i vårt land, rika har fått det bättre de som hade det dåligt har fått det sämre!

    Nu ”dränks” vi av välfläsk från ”aliensregeringens” talesmän vilket ni förmodligen gör för att ni vet att Svenska folket inte är så dumma att de ger er ytterligare en 4års period att riva ner ett solidariskt Sverige för ett egoistiskt högersamhälle!

  2. Fråga söker svar

    Alliansen presenterar ett ännu ofinansierat förslag om sänkt restaurangmoms till en kostnad av 5,6 miljarder kronor. Detta ska ge 8.000 nya helårsjobb, anser man.

    Det är alltså 700.000 kronor per arbetstillfälle och år.

    Använder man istället pengarna till att anställa 8.000 människor direkt skulle det kosta 2,8 miljarder kronor till en månadslön på 22.000 kronor, vilket till råga på allt förmodligen är mer än de skulle tjäna i restaurangbranschen.

    Då uppstår frågan, vart tar de övriga 2,8 miljarder kronorna vägen? Det är alltså inte en retorisk fråga, svar önskas verkligen Edward.

  3. Edward Riedl

    Svar till Fråga söker svar (2010-08-24 15:45)
    Vi har inga ofinansierade förslag. Däremot har vi ett reformutrymme som växer då vi har en mycket välskött ekonomi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.