Edward Riedl (M)

Höjda studiemedel med alliansen

Redan den första juli nästa år vill vi höja studiemedlen med 500 kronor i månaden. Detta utöver uppräkningen på 80 kronor i månaden. Det gör att situationen för studenterna blir bättre med en fortsatt alliansregering.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. kanske

    borde satsa på att minska ungdomsarbetslösheten istället. Du vet, den är nästan störst i vårt land i hela europa.
    Men det har du säkert missat.

  2. Edward Riedl

    Svar till kanske (2010-08-26 08:59)
    Vi satsar även på att bekämpa ungdomsarbetslösheten. På vilket sätt står detta i motsats till att höja studiemedlen?

    Sedan var svensk ungdomsarbetslöhet lika hög för fyra år sedan när (S) styrde Sverige i global högkonjunktur. Det kan vara intressant att veta om nu någon mot förmodan tror att de röd-gröna har en bättre politik på området.

  3. Absolut

    Förutom att vi har så pass stora regleringar på arbetsmarknaden som gör att unga inte kommer in (som inte alliansen infört) så kan man inte säga att genom att satsa på bättre utbildningsvillkor för unga inte satsar på att minska arbetslösheten för unga.

    Det är makabert att tänka att studenter aldrig skulle få jobb som ju ”kanske” verkar göra eftersom han/hon inte verkar tycka att studier inte är ett bra verktyg för att minska ungdomsarbetslösheten.

  4. Jörgen

    Synd att ni inte satsar på fler utbildningsplatser för alla som vill läsa på universitet. Universitetet ska byggas ut inte avvecklas! Vistja, ni röstade ju nej till att bygga Umeå universitet…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.