Edward Riedl (M)

Vi moderater vill inte sälja Lycksele lasarett

Idag var rubrikerna i både VK och VF att vi moderater skulle vilja sälja Lycksele lasarett. Detta är helt fel – Vi har aldrig lagt några sådana förslag. Däremot kan vi tillsammans med övriga allianspartier tänka oss att pröva en upphandling av driften. Detta har gjorts med stor framgång i andra delar av Sverige. Det innebär inga förändringar för patienterna eller patientavgifterna och fungerar redan vid bl.a. Dragonens hälsocentral i Umeå. Om socialdemokraterna får fortsätta styra landstinget på samma sätt som idag kommer Lycksele lasaretts framtid att vara hotad. Vi moderater har tillsammans med övriga allianspartier en politik för att trygga lasarettets framtid och därmed inlandsbornas tillgång till skattefinansierad sjukvård.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

10 kommentarer

  1. Gunilla Johansson

    Vi socialdemokrater vill att det även fortsättningsvis ska finnas tre landstingsdrivna akutsjukhus (NUS, Lycksele och Skellefteå) samt ett regionsjukhus (NUS) i länet och att en ambulanshelikopter finns stationerad i Lycksele.
    Jag kommer aldrig att medverka till att sjukhuset i Lycksele säljs ut eller prövas i en upphandling.

  2. Edward Riedl

    Svar till Gunilla Johansson (2010-08-26 10:11)
    Jag misstror inte din vilja Gunilla då jag känner dig så väl att jag vet var du står. Men nu slutar du och andra socialdemokrater kommer in. Dessutom har Lycksele som du vet flera gånger under ert styre varit hotat. Sedan kommer inte heller jag eller mina efterträdare att sälja Lycksele lasarett. Däremot kan en lösning för framtiden vara hjälp med driften men fortsatt skattefinansierat med vanliga patientavgivfter för västerbottningarna..

  3. Kjell Bäckman

    Upphandling kan bli dyrare, Dragonens hälsocentral i Umeå blev 25%(15 miljoner) dyrare än när landstinget drev den. Resultaten är lika bra som landstingets egna enheter. Ändringen blev att skattebetalarna betalar mer för ungefär samma vård.
    Är det är stabilare att driva vård i bolagsform än i offentlig förvaltning. Ett privat företags intressen kan komma i konflikt med patientens vårdbehov. Får ett bolag problem, kommer de då att locka till sig privatfinansierade patienter som ska gå före inlandsborna? Jag ställer inte upp på det, vårdbehov ska gå före företags intressen.

  4. Skötare

    Tror du att vi väljare är dumma?

    Sälja ut sjukhuset eller lägga ut det på entreprenad är samma sak ”högergubbe”!

    Dina extrema högeråsikter är inte något för ett solidariskt Sverige utan är mer din dröm om att göra Sverige mer likt USA – privatiseringar – atomvapen – krigförande land – du är en fara för demokratin i Sverige!

    Det är tråkigt att se alla ungdomar runt dig på dina egna bilder – tänk att ”förleda” det uppväxande släktet på det sätt du gör.

  5. Edward Riedl

    Svar till Kjell Bäckman (2010-08-26 11:47)
    Kjell vet att vi beställde mer än det vi själva hhade – Därav fördyringen. Hade vi utökat omfattningen av uppdraget hade det blivit dyrare även i egen regi.

  6. Edward Riedl

    Svar till Skötare (2010-08-27 10:40)
    Du är inte bara otrevlig i din kommentar du har också fel. Det är en stor skillnad mellan det vi föreslår och privatiseringar och utförsäljningar eller vad ni nu vill skrämmas med för ord.

  7. Skötare

    Vad är det som är otrevligt i min kommentar hr högerman?

    Skillnaden mellan att lägga ut driften på entreprenad och sälja ut sjukhuset är bara att i det första, att lägga ut driften, så behåller man byggnaden och tar kostnaderna för den!

    Var det så svårt att förstå för dig hr högerman?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.