Edward Riedl (M)

Fungerande jobbpolitik gör sossarnas valaffischer inaktuella

När sossarna den 12 augusti presenterade sina valaffischer hade de rubriken "466 000 arbetslösa vill inget hellre än att rycka in". Det byggde på statistik från SCB som idag är helt inaktuell. Med en ljusare världskonjunktur och fungerande jobbpolitik är rätt siffra nu 415 000, vilket innebär en minskning på 51 000 personer. De röd-grönas försök att skylla effekterna av den globala finanskrisen och efterföljande lågkonjunktur på alliansregeringen tror jag kommer att misslyckas fullständigt. De flesta vet att Sverige med Europas mest välskötta ekonomi klarat krisen mycket bra och att jobben nu snabbt växer fram när konjunkturen vänder. Dessutom skulle de röd-grönas politik med höjda skatter på vanliga löntagare, införa ungdomsskatter,  införa kilometerskatter, höja bensinskatter och andra försämringar för jobb och företagande leda till det precis motsatta. Ännu högre arbetslöshet och svårigheter att dra nytta av förbättringar i världskonjunkturen skulle bli resultatet av deras politik.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , , ,

8 kommentarer

  1. Pelle

    Lögner, ”har aldrig sagt”, kritik av motståndarna, ingen egen politik, sedan svar på kommentarer på bloggen med ord som ”otrevlig” med mera det är Edward Riedls blogg och förmodlingen hans politiska högerideal!

    Läser i dagens VK (sid 14 del 1) där ER säger att det som står i deras manifest inte är sant!

    Varje löfte i manifestet måste ses med ER:s ögon och tillrättaläggas om någon kritik uppstår!

    Vem kan rösta på en sådan ”suspekt” politiker?

    Alliansväljare om ni måste rösta på högern ta en valsedel där Edward Riedls namn inte finns med!

  2. JMJ

    Sverige behöver mer jobbpolitik. Bra att du påpekar att S,V och Mp leder till minskade förutsättningar för nya jobb.

  3. Isak

    Hur skulle det vara om regeringen också redovisade hur
    många jobb som tillkommit för att snygga till statistiken.
    Själv känner jag två personer som har tillfälliga jobb
    över sommaren. Den ene blr arbetslös igen den 12 sept.
    och den andre den 15 oktober. Nog är det märkligt att
    det inte finns dom som kan avslöja regeringens bedrägeri
    med att ljuga om statisik. Det borde polisanmälas.

  4. Dennis

    Den som verkligen smusslat med arbetslöshetssiffrorna är ju som bekant de förra (s) regeringarna som friserade siffrorna genom bla massförtidspensioneringar. Enligt SCB hade vi i Sverige i kvartal 2 år 2006 4,3306 miljoner i arbete. Jämnfört då med kvartal 2 2010 som enligt SCB hade 4,4388 miljoner i arbete. Detta ger att 108 tusen fler hade ett arbete kvartal 2 år 2010 än 2006. Trots detta säger arbetslöshetsstatistiken att arbetslösheten är högre idag än 2006. Min tolkning är att (s) gömde bort stora grupper.

  5. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2010-08-28 12:48)
    Jag gissar att du syftar på bolagisering som står i vårt valmanifest till landstinget. Det handlar om att göra ett landstingsägt bolag av sjukhuset. varken privatisering eller försäljning vilket media trodde och skrev. Då är det väl lämpligt att försöka korrigera det så väljarna får rätt information.

  6. Edward Riedl

    Svar till Isak (2010-08-28 16:10)
    Nu blandar du ihop regeringar. Vi har gjort allt för att göra statistiken mer rättvisande vilket också utnyttjas av våra politiska motståndare när det gäller t.ex. ungdomsarbetslösheten som var lika hög när (S) styrde Sverige i global högkonjunktur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.