Edward Riedl (M)

Debatt i Bjurholm igår

Igår deltog jag i en debatt i Bjurholm. Riksdag, landsting och kommun debatterades mellan moderater och socialdemokrater från de tre olika valen. Jag debatterade riksdagspolitik, Liv Granbom landstingspolitik och Ewa Stuge kommunpolitik. En debatt som jag hoppas tydliggjorde skillnaderna i höstens val. Det som slår mig är dock socialdemokraternas retorik och hur lik den är Mona Sahlins. Socialdemokraterna (framförallt de som debatterar rikspolitik) ägnar större delen av sin kraft och tid åt att kritisera alliansregeringen istället för att själva berätta vad de vill.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

 1. Jan Lövgren

  Är det då inte berättigad kretik? Man måste ju ge väljarna klart besked om vad som väntar vid en borgerlig valseger. Jag tycker att Egoismen nu har fått regera länge nog. En välfärdspolitik som kommer alla till del är det nu dags för. Vi har sett nog av skattesänkningar som gynnar de mest välbärgade allra mest. Ett samhälle där även sjuka, unga, gamla och arbetslösa har en möjlighet att leva ett drägligt liv är ett måste. Och detta har inte allianspartierna att erbjuda.

 2. Sven

  Vad konstigt, när man läser din blogg ovan ser det ut som om du recenserar din egen blogg!

  Du är en mästare i att kritisera de röd/grönas politik och förslag utan att säga ett enda ord om er egen politik – har ni någon?

 3. Alliansväljaren

  Jan Lövgren, är det egoistiskt att den lågavlönade arbetaren fått skattesänkningar som man bara kunnat drömma om under förra vänsterstyret? Är det egoistiskt att driva en arbetslinje, där alla som kan ska jobba? Vad har du för belägg när du påstår att sjuka, unga, gamla och arbetslösa inte lever ett drägligt liv idag? Betyder möjligheten till passiviserande ersättningar och bidrag mer för dig än möjligheten till ett riktigt arbete?

 4. Edward Riedl

  Svar till Jan Lövgren (2010-08-29 12:19)
  Problemet har väl knappast varit knapphändiga besked från alliansen. Sedan så delar jag inte din syn på dagens Sverige – Landet med världens mest omfattande trygghetssystem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.