Edward Riedl (M)

Politiken bör stå fri från särintressen

Politiska partier bör bara vara finansierade via skattepengar och medlemsavgifter. För moderaterna i Västerbotten ser det ut precis på det sättet. Lennart Holmlund (S) försöker jämt och ständigt antyda att det förhåller sig på annat sätt. Detta för att mildra sossarnas egna dåliga samvete över de miljonbelopp som tas från fackanslutnas medlemsavgifter för att sponsra socialdemokratiska valrörelser. Min grundhållning är att politiken bör stå fri från särintressen. Det ska inte gå varken för enskilda, företag eller organisationer att köpa sig inflytande över beslutsfattare. Men Lennart verkar inte ha något emot köpta partier och politiker bara det redovisas. Där skiljer vi oss åt.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

15 kommentarer

  1. leif

    Förstår varför ni borgare vill det. Fattiga människor står ju gärna till vänster medan rika knösar vill rösta blått. Sjuk inställning från din sida!

  2. Wotan

    Så länge ni väljer att hemlighålla vilka som pumpar in pengar i ert parti går det ju inte att ha en vettig diskussion om vad som är ok eller inte.

  3. Moderaten

    @lf: Sluta vara så himla avundsjuk och straffa människor som vill utvecklas och skapa eget. Människor som du tillsammans med dem röd-gröna utgör bara hinder för samhällets utveckling. Ingen vill vara likadan, låt folk tjäna pengar. När du säger fattiga människor ser jag en chans för de att utveckas, starta något eget, jobba och tjäna pengar och inte fastna o jantelagen. Men du har en alltför cynisk syn på människor, och jag tror att det är din avundsjuka som sätter gränser för dig.

  4. lf

    Du är helt fel ute ”moderaten” men om Ridel säger att de inte får bidrag från näringslivet bör de väl inte ha några problem att visa på detta!

  5. lf

    Ja, du moderaten, du tar till brösttoner,inte så ovanligt.
    Du har ingen aning om hur jag är som människa.Ända kan du påstå att jag vill straffa människor som vill utvecklas.Var har du fått det från!
    Nu pratar vi om partistöd.Låt ditt svammel lämnas därhän.

  6. Moderaten

    Nä förvisso vet jag inte hur du är som människa men jag läser ju dina kommentarer och grundrar min uppfattning ifrån dem. Jag säger att ditt tankesätt och din politiska åsikt lutar åt att straffa människor som vill utvecklas och tjäna pengar. Spelar ingen roll vilket ämne vi pratar om alla dina åsikter kommer iaf till en enda punkt. I alla ndra inlägg du skrivit, pratar du om samma sak fast med andra ord. Nog vet du att jag har rätt det är också därför mina inlägg anses som ”svammel” i dina ögon. Svårt att erkänna sanningen för sig själv?

  7. Moderaten

    Och du upprepar dig själv. Vilket ämne man än pratar om så glider du iväg på något annat. Jag sparar dig tid och skrift och börjar diskutera det du egentligen vill och det är din nedsmutsningskampanj mot oss.

  8. lf

    Jag upprepar, vi pratade om partistöd.Din nedsmutsningskampanj som du talar om,vad handlar den om? Jag måste fråga dig ”moderaten” är du för en fri debatt?
    Jag känner många som är moderater som jag inte har några problem att samtala med.De tjänar pengar och jag gläds med dem.Vad har du för problem ”moderaten”?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.