Edward Riedl (M)

Mikael Wiehe tjänar storkovan på att sjunga mot alliansen

Ibland framställs Mikael Wiehe som en idealist som sjunger för vänsterns ideal. Men när han sjunger mot alliansregeringen så är han inte bara osaklig – tar han rikligt betalt också. När han var i Arjeplog så tog han inte mindre än 60 000 kronor för en stunds uppträdande – En riktig idealist eller kapitalsit. Avgör själv. Däremot var det inget problem för socialdemokraterna, LO och vänsterpartiet eftersom de kallade sin valupptakt för familjedag och lät skattebetarna via landstinget stå för notan. För att citera en annan artist: "Jag mår illa".

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

28 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Ja,du har rätt,men ibland framställs ju Moderaterna som ett arbetarparti, och det går ju hem hos folk som inte kan Er historia,där Ni varit emot alla förbättringar istort sett som löbntagare fått genom åren.

    Men det är ju klart,en ”arbetare” som Fredrik Lundberg som fått skatten sänkt med 42 miljoner, det känner ju alla arbetare i Sverige igen sig i,eller hur.

    Sen en fråga,hur kommer det sig att Ni Moderater helt plötsligt vill bli ett arbetarparti? När du gick med Moderaterna så var det väl inte därför eller?

  2. Anders

    Har vänstern någon särskild skyldighet att inte ta betalt? Är det mer moraliskt riktigt för högern att roffa åt sig i tjuvsamhället?

  3. Cuben

    Konstigt att man inte hade hittat någon artist från närområdet. Wiehe ser i alla fall riktigt nöjd ut i bilden från NSD.

  4. Johan Karlsson

    Ja visst är Sverige fantastiskt? Vidrigt att skattepengar ska gå till att sprida kommunisters lögner och propaganda. Hur mkt var det förresten vänsterprofeten Naomi Klein ville ha för att debattera mot Johan Norberg? $100.000, specialchartrat flyg och hotellrum, all inclusive?

  5. Johan Karlsson

    Lars: Liberalismen har alltid varit arbetarnas ideologi. Tyvärr bet marxisternas lögner rätt bra på den obildade massan som trodde sig kunna ta genvägar till bättre levnadsvillkor. Att sedan bestämma, att exempelvis en viss andel av lönen ska hållas inne varje månad, för att sedan tvinga den anställde att ta betald (med dennes egna pengar) ledighet några veckor om året kan bara ses som ett mästerligt bedrägeri.

  6. mattias

    så artister som moderaterna anlitar tar inte betalt? Förstår inte varför Mikael Wiehe ska jobba gratis? Vad har det med vänstern eller socialdemokraterna att göra? Hänvisa gärna till den socialdemokrat eller vänsterpartist som tycker artister ska jobba gratis….

  7. Jan Lövgren

    Jag förstår inte din inställning. Skulle det vara fult att tjäna pengar på vissa sätt. Att vara underhållare måste väl vara lika fint som att vara piga. Kanske klämmer skon någon annanstans.

  8. Johan Karlsson

    Om Jan Lövgren verkligen inte begriper det består det fula i att våra skattepengar används till politisk propaganda och smutskastning. Varför ska jag som antisocialist tvingas betala för att kommunisten Wiehe ska få sprida sina lögner?

  9. Johan Karlsson

    Till Edward riktar jag frågan; Varför sätter ni inte stopp för detta? Ni har trots allt makten att göra det. Trots allt prat om skillnader är Sverige i princip samma sossekrati som för fyra år sedan. Jag vet att det tar tid att vända en skuta och att Rom inte byggdes på en dag men var är de politiska visionerna, och på vilket sätt kommer en röst på alliansen att på 10, 20 eller 50 års sikt att förändra samhället?

  10. RWR

    Klart gubben ska ha betalt! Dock visar väl det på att han inte tror på det han sjunger så lidelse fullt om! Men han är ju bara en artist som vill tjäna en hacka, har inget problem med det.

    Problemet är var pengarna som han fick i betalning kom i från. Det var nämligen pengar från vård och omsorg som hamnade i Mikael Wiehe’s fickor!

  11. Lars Gidlöf

    Till Johan karlsson

    Vad ljög Mikael Wiehe om? Du har väl fakta om hans lögner nu eller hur?

    För har du inte det, vem är det då som ljuger?

  12. Lars Gidlöf

    Till Johan karlsson

    Vad ljög Mikael Wiehe om? Du har väl fakta om hans lögner nu eller hur?

    För har du inte det, vem är det då som ljuger?

  13. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2010-09-11 08:49)
    Du varierar inte dina inlägg särskilt mycket må jag säga. Det finns inget land i världen som beskattar rika och höginkomsttagare mer än i Sverige – Ändå vill du m.fl. att de ska betala ännu mer. Vi har olika åsikter om hur välstånd skapas i ett land.

  14. Edward Riedl

    Svar till Anders (2010-09-11 09:27)
    Självklart skall artister och alla som arbetar få lön för mödan. Men det blir rätt magstarkt att lyssna på hans texter samtidigt som han tar landstingets pengar som var tänkt att gå till sjukvård för att ställa upp ett par timmar. 60 000 kronor gick ner i hans ficka för några timmars uppträdande istället för till sjukvård. Sätt detta i relation till det han sjunger om…

  15. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-09-11 20:23)
    Jag tycker absolut att både artister och vanliga löntagare ska ha bra betalt. men när Wiehe gladligen tar 60 000 kronor från landstingets pengar som var tänkt till sjukvård för att uppträda om hur fult det är med vinster och att tjäna pengar tycker jag det blir lite magstarkt. Men det kanske bara är jag.

  16. Edward Riedl

    Svar till Arbetare (2010-09-11 20:35)
    Jag tycker absolut att både artister och vanliga löntagare ska ha bra betalt. Men när Wiehe gladligen tar 60 000 kronor från landstingets pengar som var tänkt till sjukvård för att uppträda om hur fult det är med vinster och att tjäna pengar tycker jag det blir lite magstarkt

  17. Edward Riedl

    Svar till mattias (2010-09-12 03:21)
    Poängen som du tyckts ha missat är att samtidigt som han sjunger som han gör tar han gladligen skattepengar avsedda till sjukvård – 60 000 kronor för några timmars jobb närmare bestämt.

  18. Edward Riedl

    Svar till Johan Karlsson (2010-09-12 09:59)
    Tyvärr kan vi inte stoppa det så länge människor lokalt röstar på sossar, vänsterpatister och miljöpartister. Det är inte olagligt utan bara väldigt osmakligt.

    Din fråga är desto intressantare. Jag tar till mig din kritik (som jag i stort delar) och lovar att försöka bli bättre på att inte bara berätta om pusselbitarna utan hur jag vill att pusslet ska se ut. Men det är svårt att nå ut med den typen av idédebatt i dagens mediaklimat även om det självklart är mycket viktig. Tidskrifter som Neo m.fl. är bra på att måla de stora visionerna.

  19. Lars Gidlöf

    Är du verkligen en som har någon hyfs, vadå varierar inte mina inlägg, nä, det har du rätt i, ställer man en fråga till en som lever på min skatt då har man rätt till ett svar, men vanligt att Ni politiker inte gör rätt för Er.

    Sen, varför har Ni nu plötsligt börja bli ett arbetarparti?

    Synd vanligt folk inte kan ställa Er politiker till svars för lögner,oförskämdhet mm,då hade Ni alla,höger som vänster stått vid skampålen.

    Rent ut sagt skamligt att Ni har mage och kritisera folk som flertal gånger begär svar på frågor,men Ni svamlar ju bara. Är raka svar så svårt??

  20. RWR

    Man Lars! Att vara ett arbetarparti innebär ju att man ser till att det finns arbete för landets löntagare och att spelreglerna på arbetsmarknaden fungerar.

    Kolla Alliansens politik den är ju för jobb i första rum! Vill du inte ha jobb?

    Vill man värna om annat kan man ju tex. rösta på dom som är mera ett bidragsparti! Kolla partiernas program så vet du vilka jag avser;)

    Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.