Edward Riedl (M)

Nu börjar media granska sverigedemokraterna

I två månaders tid har media lekt med siffror och hur SD:s inflytande kommer att se ut om de kommer in och blir vågmästare. Men nästan inget om vilken politik de står för. Till detta har socialdemokraterna och vänsterpartiet i omgångar misstänkliggjort alliansens avståndstagande gällande SD. Vi har gång på gång sagt att vi inte tänker samarbeta eller ge dem något inflytande. Nu är vi där. Sverigedemokraterna kommer nu in i riksdagen. Nu börjar aftonbladet titta vad deras 20 nya riksdagsledamöter verkligen vill och vad de står för. Borde inte detta gjorts för länge sedan? Kanske till och med innan valet var över!

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

  1. Lennart

    Det är inte ofta jag försvarar kvällspressen, men det är svårt för dem att granska riksdagsledamöterna, innan de vet vilka som blir invalda. De politiska partierna brukar ju också vara bra på att granska varandra. Så visst skulle även moderaterna ha kunnat agerat kraftfullare innan SD kom in?

  2. Edward Riedl

    Svar till Lennart (2010-09-20 18:04)
    Det finns nog anledning för många att vara självkritiska, inte minste socialdemokraterna och vänsterpartiet, för hur de hanterat SD. Däremot är det medias första uppgift och inte partiernas att granska de olika partierna.

  3. Lars Gidlöf

    Men visst är alla partier skyldiga till detta skandalösa att SD kom in i Riksdan, liksom press och media är. Varför har inte de politiska partierna haft med dem i debatterna, visat på deras totala brist på politik förutom invandrar politiken, då hade nog de som rösta på dem nog inte varit så många. Nu har alla partier, (och man blir skrämd då erfarna ”duktiga” politiker,de tror de är duktiga, som Sahlin,Reinfelt,Björklund m fl) stoppat huvudet i sanden och vägrat prata och diskutera med SD,och vips, nu är detta parti mer legitimt i Riksdan än V och Kd. Odugliga ledare är ordet

  4. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2010-09-20 19:52)
    Det finns fragment i det som du skriver som jag delar. Min uppfattning har hela tiden varit att de på samma villkor som alla andra skulle släppts fram i debatten och tillåtists annonsera mm. De har tillåtits spela rollen av offer – Inte minst när vänsterungdomar under hela valrörelsen förstört deras offentliga möten.

  5. Henrik Agerhäll

    Intressant att du tycker expressen och aftonbladets vansinniga hetskampanj är positiv. Innan de sista dagarna före valet tycker jag media förhöll sig betydligt mer neutralt än inför tidigare val.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.