Edward Riedl (M)

Sverige kommer att regeras tryggt

Radio ringde mig på morgonen och ville föra ett samtal i direktsändning om vad som händer nu med det parlamentariska lägetvi har. Min poäng är att det inte är så stor dramatik i att Sverige regeras av en minoritetsregering. Sedan början av 1980-talet har Sverige , förutom den sista alliansregeringen i majoritet, regerats av minoritetsregeringar. Dessutom har budgetlagen förbättrats för att underlätta för minoritetsregeringar. Dessutom kommer det bara att uppstå problem när de röd-gröna samarbetar med sverigedemokraterna. Det hade givetvis varit bättre om vi haft majoritet i riksdagen när en majoritet av befolkningen dessutom röstade på oss – Men det är inte så dramatiskt att Sverige kommer att regeras av en minoritetsregering som det iblandd framskymtar i det offentliga samtalet.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

12 kommentarer

 1. Maria Skiddi

  Halmstad; drygt 200 röster ogiltigförkl eftersom de var försvunna till i onsdags morse.

  Länsstyrelsens valsamordnare rådgjorde med valmyndigheten. Och fick det bestämda beskedet att samtliga skulle ogiltigförklaras. När valurnan öppnats får man självfallet inte lägga ner fler röster.

  I Skellefteå räknades däremot 83 utlandsröster trots att de inte kom fram förrän i onsdags. Länsstyrelsens valsamordnare ansåg att de skulle räknas trots att rösträkningen redan var i gång. Det förefaller vara ett brott mot vallagen.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article7840044.ab

 2. RS

  Vore inte den hederliga lösningen att S och MP valde att låta var sin ledamot avstå från varje omröstning, på så vis skulle de inte ge SD en vågmästarroll?

 3. Dennis

  Karl-Bertil, det finns en stor skillnad. Alliansen behöver inte SD:s stöd för att vara större än de rödgröna. De rödgröna måste ha med sig SD för att besluta något. Man har från rödgrönt håll i valrörelsen varit väldigt noga med just att inte SD ska få något inflytande om de kommer in i riksdagen men man ger ju dem inflytande om man mangrant röstar lika som SD.

 4. Edward Riedl

  Svar till karl bertil Norberg (2010-09-24 09:34)
  Vänd på frågan. Om de röd-gröna och SD röstar mot att skicka sjukvårdshelikoptrar till Afghanistan – Samarabetar de röd-gröna med SD då. Detta är ett närliggande och oroväckande beslut som ligger framför oss och finns på riktigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.