Edward Riedl (M)

Kladda inte ihop SD med alliansen i retoriken

Många från vänstersidan jobbade hårt under valrörelsen för att kladda ihop SD med alliansen i retoriken. Det var säkert en av många bidragande faktorer till att de kom in i riksdagen. Demonstrationer mot rasismen som anordnades runt om i landet var ett riktigt hopkok från vänstersidan. Jag såg demonstrationen i Stockholm vars tema var mot rasism och högerregeringen. Det var tydligt i både talen och på skyltarna. Jag menar att vänstern nu måste bestämma sig för vad de vill. Ska hela det demokratiska samhället tillsammans visa att vi står upp för de grundläggande mänskliga fri och rättigheterna i Sverige? Eller tänker ni fortsätta att hjälpa SD och främlingsfientligheten framåt i Sverige genom att kladda ihop alliansen med SD? Jag hoppas den svenska vänstern kommer på bättre tankar.

Edward Riedl (M).

10 kommentarer

  1. Alejandro Caviedes

    Det handlar om att vi ser ett samband mellan den hårda retoriken mot arbetslösa högern använder och framväxten av främlingsfientlighet. När man lyckas ställa de arbetande mot de arbetslösa och stämpla de senare som parasiter som lever på bidrag, som ni gjort, känns det inte som ett svårt steg att sen skylla invandrarna för allt elände, då de är överrepresenterade i arbetslöshetsstatistiken. Begreppet ”bidragsberoende” som ni använder flitigt var ursprungligen ett påhitt från Nydemokrati t ex.

  2. Alejandro Caviedes

    dessutom har ni i högern varit fruktansvärt passiva beträffande SD. Ni har inte arrangerat ngn demonstration, eller ngt. INGENTING har ni gjort, utan bara stått och tittat på. Sluta klaga och börja agera istället!

  3. Leif

    Främlingsfientligheten beror på något helt annat än det Alejandro skriver om. Problemen i Malmö, Göteborg har belyst ett problem som vänstern inte vill ta i med tång. Det är inte alls konstigt att det främst är folk i södern som röster på galningarna i SD. Om vänstern borde protestera borde dom protestera mot sig själva att dom tillät det bli såhär.

  4. Edward Riedl

    Svar till Alejandro Caviedes (2010-10-07 14:42)
    Tomma tunnor skramlar högst är ett begrepp som väl passar in i ditt sätt att skriva nu. Tråkigt att du/ni inte inser att ni hjälper de främlingsfientliga krafterna att bli rumsrena genom att kladda ihop dem med alliansen.

  5. Edward Riedl

    Svar till Alejandro Caviedes (2010-10-07 14:44)
    Ibland blir självgodhet bara för mycket. På vilket sätt förändrar en demonstration mot alliansregeringen och rasismen världen till det bättre? Eller att förstöra för SD när de håller torgmöten eller aulapresentationer? Problemet är när vänstern inte inser att det bara är SD som vinner på detta sätt att konfrontera.

    Jag tror att det är bättre att möta de problem som finns och upplevs genom en bra och genomtänkt politik – Inte genom att stå och skrika på torget.

  6. Edward Riedl

    Svar till Leif (2010-10-07 15:18)
    Alla har vi ett gemensamt ansvar för att göra Sverige till ett ännu bättre land. Men som du skriver finns dagens problem också till stor del i det förflutna.

  7. JonasE

    Det är självklart att inget block vill kladads ihop med SD, men varför kladdar du på SD:s framgångar på vänstern??…..låter mer som att skylla ifrån sig!!.

    Det är ju framförallt blockpolitiken som röjt väg för SD:s framgångar och vågmästar roll….du har väl hört uttrycket som man sår, får man skörda!!.

  8. Alejandro Caviedes

    Att förstöra SD:s torgmöten har jag aldrig sagt skulle hjälpa. Du som klagar på att hela högern blir ihopklumpad med SD i de senaste demonstrationerna, klumpar själv ihop alla i dina inlägg när du skriver att ”vänstern” saboterar deras torgmöten. Är sossar med? är vänsterpartister med?

    Jag tycker också att SD bemöts som bäst med en bra politik för integration. Men ni har haft 4 år på er att göra det, men med eran politik för ökade klyftor bidrog istället till det ökade missnöjet som valde in SD i riksdan.

  9. Alejandro Caviedes

    Vanligt folk som inte är politiker kan dessutom inte bekämpa SD genom en bra och genomtänkt politik, men de vill ändå bidra genom att visa sitt missnöje. Att visa att man inte tycker det är OK att välja in ett rasistiskt parti i riksdan är ett legitimt sätt att bilda opinion.

  10. Arbetare

    I Umeå är vi hittills i stort sett befriade från nazistiska och främlingsfientliga partier och föreningar.Varför?
    Jo;Tack vare en stadig Spolitik men också tack vare att
    alla försök att skaffa anhängare, har bemötts av motdemonstrationer från ej rasistiska partier och föreningar.
    Många unga o energiska, men även äldre har gjort vad de kanför att mota Adolf i grind, ända sen Nydemokratis tid.
    Det, Riedl ska vi vara tacksamma för!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.