Edward Riedl (M)

Nobelpris till arbetslinjen

Ekonomipriset till Alfred Nobels minne går till tre ekonomer som kan förklara varför bidrag kan leda till högre arbetslöshet. Dessutom visar förklarar de varför det kan råda arbetsbrist och arbetslöshet samtidigt i en ekonomi. Den svenska alliansregeringens arbetslinje (och andra regeringar i världen) får med nobelpriset i ekonomi ytterligare belägg för den förda politiken.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Och vad säger detta då att de fått Nobelpriset? Finns ju de som fått Nobelpris och som visat sig vara helt felpersoner eller kunskaper. En av pristagarna i just ekonomi,hans teorier anammades och anses vara en av orsakerna till finanskrisen

  2. JonasE

    Och en av dessa nobelpristagares ideer är att pressa ner lönerna för vanlig arbetere…..men OJ!!.. precis det Alliansen inte vill erkänna är målet med deras politik!!.

  3. Isak

    Om man tar bort ersättningen vid sjukdom. Med Herr Riedls
    sätt att räkna blir alla friska då? Kan man få ett Nobel-
    pris för denna geniala slutsats?

  4. dave

    JonasE>> Vad spelar det för roll om lönerna pressas ner om du fortfarande får ut mer pengar än tidigare? Om detta sätt är att få fler i arbete är det väl inget fel med det??

  5. Ante

    Har du ändrat åsikt Riedl och håller med nobelpristagarna? Förut har du ju påstått att jobbskatteavdraget inte håller nere löneökningar!!!

  6. JonasE

    Dave>> på kort sikt så blir det så blir det mer pengar, men på lång sikt så blir det mindre pengar!!, det är ju det som är själva iden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.