Edward Riedl (M)

Sverige behöver invandrare

Förutom det rent moraliskt riktiga i att erbjuda flyktingar en fristad och invandrare en möjlighet att komma till vårt land så är vi i många avseenden helt beroende av att människor från andra länder flyttar hit. Enligt migrationsinfo.se är cirka var fjärde läkare invandrare till Sverige i första led. Bara det är något att fundera på för de som tycker det är en god idé att kasta ut invandrare från Sverige.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

12 kommentarer

  1. Leif

    Tror dom flesta som röstade på SD inte håller med i SDs hårda linje. Dock tror jag dom allra flesta ställer sig bakom tanken att brottsliga invandrare skall slängas ut.

  2. John Ericsson

    Agreed.
    Problemet e nu är väll hur vi tar emot dem.
    En asylprocess idag som kan ta flera år är helt galet, folk får leva i ovisshet så länge, bilda ett liv här utan att veta om de får stanna.
    Hela integrationspolitiken är rutten, och det tror ja gjorde att så många rösta SD.Själv röstade jag Grönt, mycket för att just gröna frågor står närmast mig, men som sossarna har sumpat så mycket hade jag nästan hoppats på en Blå/grön allians haha 😀
    Wetterstrand och ert Mumintroll hand i hand hade varit en bra syn 🙂 Nae, hoppas ni smurfar får lite mer cohones att fixa det, nu när ni blivit omvalda 🙂

  3. Humanistrasist

    Samtidigt så skriver SCB i en egen statistik sammanfattning, ur vilken migrationsinfo hänvisar sina siffror ifrån.

    Citat ” Då sysselsättningsgraden är betydligt lägre bland de utrikes födda
    kan det få stora konsekvenser för den framtida sysselsättningen och
    därmed även för den framtida försörjningsbördan. En höjning av
    andelen sysselsatta bland de utrikes födda skulle däremot kunna ha
    positiva effekter på försörjningsbördan. Det är således av
    stor vikt att personer i yrkesverksam ålder som invandrar till
    Sverige lyckas etablera sig på den svenska arbetsmarknaden.”

  4. Edward Riedl

    Svar till Humanistrasist (2010-10-20 17:28)
    Alliansregeringen har redan under förra mandatperioden tagit flera steg på vägen mot att bli bättre på att snabbt få ut nya Svenskar i arbete. Men vi kan säkert bli ännu bättre.

  5. Flest unga utan jobb i Sverige

    Enligt en rapport från Nordiska ministerrådet har Sverige den högsta ungdomsarbetslösheten i Norden. Bland ungdomar under 25 år ligger den på 29 procent i Sverige. I RödGröna Norge är motsvarande siffra 9 procent.

  6. Edward Riedl

    Svar till Flest unga utan jobb i Sverige (2010-10-21 15:45)
    Sverige hade lika hög ungdomsarbetslöshet 2005 när socialdemokraterna styrde Sverige i global högkonjunktur. Utifrån detta har vi kommit långt på vägen. Däremot har Sverige sedan mycket lång tid tillbaka en strukturellt högre arbetslöshet än andra länder. Ett av skälen är det starka skyddet för de som redan kommit in på arbetsmarknaden.

    Vilka politiska förslag tror du skulle leda till att ungdomsarbetslösheten minskar ytterligare?

  7. Skogsägare

    Problemet är ju att de europeiska välfärdsstaterna inte anser sig ”ha råd” att släppa in fler invandrare än de redan gör. Hårt reglerade arbetsmarknader gör sedan att de med svagast ställning i samhället också är de som drabbas hårdast av utanförskapet. Detta har framför allt drabbad invandrarna.

    Alejandro: Och facket och övriga västern har förstås alltid sett med blid ögon på invandringen? Aldrig ett ord om lönedumpning eller konkurrens om jobben? Främlingsfientligheten finns överallt, trots vackert tal om motsatsen.

  8. Edward Riedl

    Svar till Skogsägare (2010-10-25 20:37)
    Omfattande sociala skyddsnät mm gör givetvis att invandring och flyktingpolitiken i det korta perspektivet kan vara förenat med kostnader. Men trots det är vinsterna med ett inflöde av nya människor till Sverige större än nackdelarna vilket jag mycket kort vill beskriva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.