Edward Riedl (M)

Jag har precis haft mitt jungfrutal i riksdagens kammare…

Jag har precis haft mitt jungfrutal i riksdagens kammare. Debatten handlade om Norrbotniabanan. Uppenbart var att bilden av verkligheten såg väldigt olika ut. De röd-gröna menar att inget händer vilket faktiskt är helt fel. Det sker redan idag mycket arbete och faktum är att Haparanda delen byggs just nu samtidigt som arbete pågår för att klara finansieringen. Ett sådant uppdrag vilar idag på Trafikverket.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

  1. Riedl vänder ryggen åt norra Sverige

    ”Frågan är inte om Norrbotniabanan kommer att byggas utan när. Det är nu viktigt att vi allianspolitiker i riksdagen från norra Sverige tillsammans jobbar i våra partigrupper för att det ska ske så snart som möjligt”, skriver du på din blogg.

    Idag står det klart, ingen Norrbotniabana före år 2021.
    Infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd (M) vill inte bygga banan de kommande 11 åren.

  2. Andreas

    Vet du vad Edward. Jag tycker att du ska rannsaka dig. 1. Det är moderaterna som
    är den stora bromsklossen inom alliansen avseende norrbotniabanan. 2. Ni norrlandsmoderater har misslyckats kapitalt i att övertyga resten av partiet. 3. Sluta upp med att kamma dina svikare till partikamrater medhårs.
    Våga ställ krav!!!!
    Är så himla besviken idag 🙁

  3. Leif

    Otur att du inte körde din klassisker, du vet när du inte ser skillnad på facket och a-kassan. Det hade varit jävligt roligt. Det kanske sker nästa gång.

  4. Edward Riedl

    Svar till Leif (2010-10-22 03:52)
    Jag har inget problem med skillnaden vilket däremot vissa fackförbund själva verkar ha. Problemet är att a-kassan administreras av förlängningar av den socialdemokratiska partiapparaten och inte någon som har arbetarnas (inte socialdemokraternas) bästa för ögonen. Men jag förstår att det finns en stor oro inom socialdemokratin och de mest politiserade fackförbunden när andra utifrån ifrågasätter detta. Men jag kommer att föra den debatten även i riksdagens kammare. Så på den punkten blir du bönhörd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.