Edward Riedl (M)

Solidaritet med befolkningen i Afghanistan avgörs i riksdagen

Under hösten kommer frågan om hur Sverige ska agera i Afghanistan-insatsen framgent att avgöras i riksdagen.Svenska soldater skickades ner under den socialdemokratiska regeringen Persson med stöd från allianspartierna. För att lyckas på plats i Afghanistan är det av största vikt att befolkningen (de drygt 90% som inte stödjer talibanerna) vet och känner att vi stannar så länge det behövs och motiveras av säkerhetsläget. Drar Sverige och andra länder tillbaka soldaterna från Afghanistan så väntar inbördeskrig och repressalier för de som motarbetat talibanerna i tron att vi kom dit för att tillsammans med dem åstadkomma positiva förändringar.

Jag hoppas socialdemokraterna och/eller miljöpartiet inte låter sverigedemokraterna avgöra hur internationell solidaritet ska se ut från svensk sida.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.