Edward Riedl (M)

Lennart Holmlund (S) skämmer ut Umeå

Jag ser att Lennart Holmlund på bloggen kräver att personalen på den amerikanska ambassaden ska utvisas. Att det är helt oacceptabelt att främmande makt spionerar i Sverige kan nog de flesta vara överens om. Sedan kvarstår frågan hur omfattande detta varit och i vilket syfte. Mer om detta lär vi bli varse. Detta är en fråga för ansvariga myndigheter i första hand och sedan  slutligen en fråga för regeringen. Umeå kommun väntar besök från den amerikanska ambassaden om en vecka skriver Anders Ågren (M) som med rätta anser Holmlunds utspel som pinsamt. Faktum är att han skämmer ut Umeå med den här typen av utspel.

Edward Riedl (M).

15 kommentarer

  1. Alejandro Caviedes

    Ditt eget land blir föremål för spioneri från en imperialistmakt som USA och du tycker att de ska kunna ha kvar sin ambassadpersonal som de nyttjar till detta syfte?

    Om det är ngn som skämmer ut sig så är det du, Edward.

    Tyckte du också det var ok när Blixt blev avlyssnad av USA?

  2. Daniel

    Analytikerna på amerikanska ambassaden i Stockholm känner sedan tidigare till att Umeå är en extrem vänsterstad. Ambassadören kommer inte att vara oförberedd på vad som väntar honom här, tvärtom.

  3. RWR

    Personligen känns det skrämmande att han gör ett sådant uttalande! Hur är människan funtad?

    Tror han på fullt allvar att USA känner sig hotad av Sveriges välfärdssystem!?

    Fyllefilter på VK bloggen kanske också vore värt att införa…

    Har full förståelse för att det passar Caviedes som vad jag förstår av hans inlägg har en helt annan agenda för landet än en västerländskt orienterad.

  4. JonasE

    ”Att det är helt oacceptabelt att främmande makt spionerar i Sverige”, tycks du och holmlund vara överens om, men utvisning eller ej tycks vara stötestene!!….om det varit ett annat land än USA, är jag helt övertygad om att du också varit på utvisningståget!!.

    Poängen är att varför skall USA särbehandlas??.

  5. Maria Skiddi

    Bra skrivet Edvard, men du vet att när golden boy light ringer upp en kommunalt anställd medelålders kvinnas arbetsgivare för att denna kritiserar facket, då är det en ”hjälteinsats” för folkets bästa. Förmodligen vore du redan avvisad ur åtminstone Ume´, å jag hade fått sparken om den sortens ”arbetarrörelserepresentant” hade mandatet därtill.

  6. Edward Riedl

    Svar till Alejandro Caviedes (2010-11-07 22:12)
    Ingen har försvarat USA:s handlande. Men det gäller att sätta rimliga proportioner till det hela och i lugn och ro fastställa vad som hänt och varför. Sedan får vi agera därefter.

  7. Edward Riedl

    Svar till RWR (2010-11-08 09:15)
    USA-hatet får inte anta orimliga proportioner hos seriösa politiker. Att vänstern och Ohly slänger ur sig vad som helst må vara en sak – Men när framträdande socialdemokrater beter sig likadant är det mer illa.

  8. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2010-11-08 10:38)
    Nej det hade inte spelat någon roll vilket annat land det hade handlat om. Responsen måste vara rimlig i proportion till det man reagerar över.

  9. lf

    Jag tycker för det första att Maria Skiddi och ER kan ha en enskild dialog.MS har i många stycken gjort oförklariga kommentarer och det måste tyda på att hon och ER har ett särskilt språk som bara de förstår.
    Man kan bara ana om det framkommit att Cuba och Ryssland gjort något som kan betraktas som spioneri.Då skulle nog storsläggan kommit fram.Då du framställde mig som att sympatisera med terrorister då kunde du brassa på.Din ursäkt var ynklig.
    Men att justitieministern inte visste något om detta vad tyder det på.

  10. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-11-08 18:09)
    Nu tar du upp mycket och jag är osäker om jag förstår allt du skriver. Men jag menar att jag varken bett dig om ursäkt eller anklagat dig för att vara terrorist även om du framhärdar detta.

  11. lf

    Du förstår Maria Skiddi och det är ju bra.I övrigt förstår du ingenting.Jag har aldrig anklagat din för att påstå att jag var terrorist.Vad du har anklagat mig för det är att sympatisera med terrorister.För mig är det en tillräckligt grov anklagelse.Jag avskyr terrorister.Din ynkliga ursäkt var ungefär så här ”ja om jag har anklagat dig fel så ber jag om ursäkt”.Det är ”ommet” som är ynkligt!
    Det går nog att gå tillbaka i bloggarna och kontrollera om du så vill.

  12. lf

    Du förstår Maria Skiddi och det är ju bra.I övrigt förstår du ingenting.Jag har aldrig anklagat din för att påstå att jag var terrorist.Vad du har anklagat mig för det är att sympatisera med terrorister.För mig är det en tillräckligt grov anklagelse.Jag avskyr terrorister.Din ynkliga ursäkt var ungefär så här ”ja om jag har anklagat dig fel så ber jag om ursäkt”.Det är ”ommet” som är ynkligt!
    Det går nog att gå tillbaka i bloggarna och kontrollera om du så vill.
    Vad tycker du om justitieministern ovetskap om amerikaambassadens agerande.

  13. Alejandro Caviedes

    Och vad menar RWR skulle vara min icke-västerländskt orienterade agenda? Vilket lands intressen menar RWR jag företräder när jag stödjer Holmlunds krav på USA:s ambassadör att lämna landet efter avslöjandena om spioneri? Och var i mitt inlägg skulle det här ha framgått?

    Om RWR har svårt att acceptera att en invandrare kan ha åsikter om svensk utrikespolitik, så får han gärna säga det rakt ut istället för att skylla på ngt jag skulle skrivit i mitt inlägg som han inte ens vill klargöra vad det var.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.