Edward Riedl (M)

Jag har varit uppe i debatten om regeringskansliets storlek i kammaren

Idag svarade finansminister Anders Borg (M) på en interpellation skriven av Gustav Fridolin (MP) om storleken på regeringskansliet. Anders Borg svarade på ett bra sätt där det tydligt framgick att det inte blivit många fler på regeringskansliet utan finns många andra förklaringar. Jag bemötte i riksdagen Gustav Fridolins påstående om att storleken på regeringskansliet stod i motsats till antalet lärare i våra skolor. Detta är givetvis helt fel. Sveriges kommuner och landsting gör i år rekordstora överskott. Det är knappast brist på pengar som gör att vissa kommuner och landsting har skurit ner på personal. Det är inte antalet byråkrater i Stockholm som gör att vissa kommuner minskat antalet lärare i skolan. Det handlar snarare om sviktande elevunderlag.

Både Gustav Fridolin (MP) och andra röd-gröna förfasas över Europas största regering finns i Sverige. Jag menade i debatten att de istället borde glädjas åt att Sverige faktiskt har Europas bästa regering.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. JonasE

    Så regeringkansliet är det enda stället man inte vill effektivisera/spara på innom staten alltså!!, kan det bero på att sådana som du kanske sparar/effektiviserar bort sig själva i så fall, och är därmed alltså emot detta!!.

    Varför är regeringskansliet heligare än att spara på sjuka och arbetslösa??.

  2. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2010-11-09 19:59)
    Nu sitter jag som riksdagsledamot och arbetar dåledes inte i regeringskansliet. Det handlar om personal på våra ambassader, utredningspersonal och mycket annat. Det är alltid enkelt att populistiskt i opposition vilja spara på byråkrati. men i själva verket behövs detta för att kunna regera landet effektivt. Ett omfattande välfärdsland som Sverige har ett stort behov av utredningsresurser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.