Edward Riedl (M)

Globaliserad terrorism

Svenska UD undersöker just nu uppgifter om att en svensk medborgare ska ha utfört ett självmordsattentat. Den globaliserade terrorismen är troligen här för att stanna. Det innebär att vi måste bli bättre på att hantera de nya risker och hot det för med sig för öppna samhällen som Sverige. Övervakning och underättelseverksamhet måste anpassas efter nya hotbilder.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

5 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Hej
    Du som verkar sitta i trafikutskottet och som är en Alliansvän som älskar RUT, varför låter Ni handelsflottan försvinna,varför låter Ni allt fler utländska åkerier ta gods från svenska bilar medans Ni med näbbar och klor stöttar de som ska städa hemma hos folk?

    Är detta en utveckling av svenska samhället? varför är vi enda nationen i EU som inte anser oss behöva en egen handelsflotta? varför är det mer och mer utländska bilar som drar godset inom Sverige?

    Tror ni vill ha tillbaka klassamhället

  2. Isak

    Den globaliserade terrorismen har vi haft i över 65 år.
    Det är möjligt att Herr Riedl inte fick läsa om detta i
    skolan. Men kl.8.15 den 6 aug. 1945 släppte USA sin första
    atombomb över Hiroshima. Från 10.000 meters höjd släpptes
    den 4000 kilo tunga bomben med Uran för att brisera 500 m.
    över staden. Man beräknar att 100.000 tusen människor om-
    kom direkt. Och lika många människor senare har dött av
    skador från bomben. I skenet från denna tragedi så har vi
    lärt oss att atombomber inte löser några problem. Att kon-
    flikter uppstår är självklart. Men vad är dess lösning Herr
    Riedl???

  3. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2010-11-19 13:07)
    Jag delar inte din syn i dessa frågor. När det gäller den svenska handelsflottan verkar du missat en del viktiga delar. Arbetsgivarna vill få möjlighet att anställa fler utländska arbetare på sina skepp genom TAP-avtal. De vill dessutom kunna säga upp svensk personal utan andra skäl än att de ska anställa utlänsk arbetskraft. Det är vi i alliansen mycket skeptiska till. Vi arbetar dock på att tillsammans med parterna hitta lösningar för en framtida svensk handelsflotta. Men inte genom orimliga försämringar för svensk arbetskraft.

  4. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2010-11-19 13:07)
    del 2.

    Har du goda idéer kring detta får du gärna dela med dig av dem till mig. Men jag är inte beredd att genomföra orimliga försämringar för svensk arbetskraft.

  5. Edward Riedl

    Svar till Isak (2010-11-19 16:50)
    Återigen är du otrevlig i dina kommentarer. Är det medvetet eller omedvetet?

    Det är svårt att ge ett kort svar på frågan. Det finns inte ett rätt svar. Det handlar både om preventivt och akut arbete som i många andra sammanhang. Likheterna med att förhindra bränder är stor. Både med primär och sekundär prevention samt en bra akutverksamhet kan man minimera riskerna. När det gäller terrorismen tror jag den mest grundläggande frågan handlar om fattigdomsbekämpning för att motverka detta långsiktigt. Det utesluter dock inte säkerhetsarbete på t.ex våra flygplatser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.