Edward Riedl (M)

Socialdemokratins problem är det politiska innehållet

Just nu pågår en debatt inför öppen ridå inom socialdemokratin om vem som ska leda deras parti. Jag har skrivit ett par bloggar tidigare om att jag tror de fokuserar alltför mycket på personer istället för på det politiska innehållet. T.ex. lyfts en ung kvinna som Veronica Palm fram som en tänkbar förnyare. Men när man hör henne är det inte direkt ordet förnyelse som är det mest slående. Istället står hon stadigt för den politik väljarna nu underkänt två val i rad. Det är återinförd förmögenhetsskatt (trots att det enda den stadkommer är att kapitalet flyr landet), ny fastighetsskatt (som slår väldigt ojämt och riskerar att tvinga människor från hus och hem) och avskaffat jobbskatteavdrag (vilket gör att färre får ett jobb och de som jobbar får mindre kvar i plånboken). För mig känns det bara som samma gamla socialdemokrati som allt färre vill ha.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

  1. Arbetare

    Dåliga förlorare har man hört om, men dåliga vinnare är ju
    en skam.
    Ägna dig åt alla problem ni skapar, S klarar sig utan dåliga
    råd från M!

  2. Ante

    Hur kan jobbskatteavdraget ge fler jobb. Om man sänker skatten måste man ju spara i offentlig sektor och jobb försvinner där. Jobb skapas samtidigt i privat sektorn eftersom folk har mer kvar efter skatt. Men detta tar ju ut varandra, det blir inga fler jobb!

  3. Edward Riedl

    Svar till Arbetare (2010-11-21 18:54)
    Så länge vi lever i en demokrati förbehåller jag mig rätten att ha synpunkter på andra partiers politik. Men själva vägvalet beslutas sedan givetvis av deras medlemmar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.