Edward Riedl (M)

Skärpning Lennart Holmlund

I blogg efter blogg skriver Umeås kommunalråd medvetet felaktigheter eller helt enkelt mot bättre vetande.I en blogg tidigare idag påstår han både att regeringen satsar för lite på underhåll av järnvägarna och att de extra resurser som nu tillförs kommer från vägsidan.

Fakta är följande: Alliansregeringen anslår idag drygt 5 miljarder kronor för drift och underhåll av våra järnvägar jämfört med 3,8 miljarder kronor när (S) var i regering 2006. Vi satsar således 36% mer än socialdemokraterna. Dessutom satsar vi nu ytterligare 500 miljoner kronor på underhåll genom att minska admnistration mm på myndigheten – Inte genom att minska anslagen på vägarna som Lennart påstår.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Lennart Holmlund

    Får jag då fråga dig om det har blivit ministerstyre sedn moderaterna tog över transpotsektorn. Man har ju get tpengar till myndigheten trafikverket, punkt slut i den frågan. Jag tror att det vore bra för din trovärdighet att du skulle övergå från att vara en megafor till att sätta dig in i myndighetens ansvar och jobb. Du vet ju vad jag skrev i bloggen om trafikeverkets sätt att jobba. Jag vet att det blir mer pengar nu men det tas från annat håll och jag tor faktiskt för att vara ärlig så kan ni inte tjäna en enda krona på adm. för alla processer blir dyrare och projekten flyttas fram.

  2. Edward Riedl

    Svar till Lennart Holmlund (2010-12-03 23:04)
    Nog vet du skillnaden mellan regeringskansliet och statliga myndigheters administration!!! Din kommentar vittnar dock om motsatsen.

  3. Edward Riedl

    Svar till Lennart Holmlund (2010-12-03 23:03)
    På vilket sätt menar du att vi bedriver ministerstyre??? Vi anslår pengar och styr genom regleringsbrev vilket jag gissar att du kan Lennart!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.