Edward Riedl (M)

Dubbdäck

Idag är det tillåtet för kommuner att förbjuda dubbdäck på vissa gator och nu förbereds förslag på att införa miljözoner där dubbdäck kan förbjudas i större områden. Några centerpartister går idag ut på DN debatt och argumenterar för att avgifter är bättre än förbud. Jag håller med om att avgifter möjligen är bättre än förud. Allra bäst vore dock om förståelsen för att många vintervägar i Sverige kräver dubbdäck.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

6 kommentarer

 1. ceko

  Avgiftsbelägg att använda dubbade däck. De med god ekonomi kan använda dubbade däck, andra får hålla sig hemma. Nu ser man De nya moderaternas rätta ansikte.

 2. A

  Betalar vi inte nog med avgifter för att få köra bil redan? Jag trodde M var ett parti för den personliga friheten jag, INTE et SKATTEHÖJARPARTI!

 3. Edward Riedl

  Svar till ceko (2010-12-06 09:34)
  Nu tror jag du missat hela poängen med det som jag skrev. Jag är emot både förbud och avgifter på dubbdäck. Däremot finns det redan idag dubbdäcksförbud vilket gör att personer som har dubbdäck inte kan köra överallt. Dessutom finns det starka krafter (i våra storstäder) för att utöka detta förbud ytterligare. En kompromiss där vi som sällan besöker dessa storstäder med dubbade vinterdäck är den centerpartisterna kom med.

  Jag har svårt att se logiken med din klasskampsretorik här???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.