Edward Riedl (M)

Nu växer jobben fram

Svensk ekonomi har tagit fart både tidigare och kraftigare än för de flesta andra europeiska länderna. Nu växer också de nya jobben fram. Arbetsförmedlingen tror i sin prognos att det kommer att innebära ytterligare 100 000 personer sysselsatta inom de närmaste två åren. På lite längre sikt behövs bara inom offentlig sektor  650 000 nya medarbetare de kommande tio åren. Det går bra för Sverige.

Läs mer här och här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

  1. mikael

    Hej Edward!

    Det går inte att dra några sådana slutsatser, som att det går bra för ”Sverige”. Man måste går ner på individnivå om man skall få en korrekt bild av verkligheten. Då skulle man hitta alla de långvarit långtidsarbetslösa högutbildade och välkvalificerade akademiker som oavsätt om de söker 50.000 jobb eller mer än 100.000 jobb inte lyckas ta sig in någonstans på hela den svenska arbetsmarknaden.

    Vi har nu dessutom snart lite drygt 50.000 som har hamnat i FAS 3 (samhällets soptipp) som man bara lämnar på ett sätt…dvs i en ”kista”…dvs död!. Detta är inte en lögn!!.

  2. Edward Riedl

    Svar till mikael (2010-12-07 18:27)
    Till skillnad från dig är de flesta överens om att det går väldigt bra för Sverige. Vi har bäst ordning i hela Europa när det gäller offentliga finanser. Nu har vi också den högsta tillväxttakten i hela Europa. Jobben växer fram tidigare och starkare än i de flesta andra länderna i Europa.

    Intressant att då höra människor argumentera att det inte går bra för Sverige. Jag tror du är rätt ensam om den uppfattningen. Inte minst eftersom den är helt felaktig.

  3. Leif

    Går det bra?

    ”Fas 3 är den nedersta delen i arbetslöshetens rutschkana.
    Dit kommer man när man först har förbrukat sina 300 dagar med a-kassa och sedan 450 dagar av coachning och praktik.
    Då får man jobba gratis – och antingen leva på försörjningsstöd från kommunen eller aktivitetsstöd från försäkringskassan.”

    Vad är det för land vi har om det går bra?

    I Sverige jobbar just nu 24 000 personer på det sättet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.