Edward Riedl (M)

Kärnkraften behövs

För att klara jobb och tillväxt är kärnkraften inom överskådlig framtid helt nödvändig. I valrörelsen så pratade de röd-gröna bara om varför Sverige inte behövde kärnkraft och hur stängningen av kärnkraftverken skulle gå till. Nu efter valet när det röd-gröna samarbetet havererat så börjar en del socialdemokrater (nu senast fyra socialdemokrater med Umeås kommunalråd Lennart Holmlund i spetsen i dagens VK)  våga säga det alla redan visste – Kärnkraften behövs för jobb och tillväxten i vårt land. Vilken tur att de röd-gröna inte vann valet och riskerade 400 000 industrijobb i vårt land med deras oansvariga politik.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Ja,kärnkraften behövs men varför styr Ni inte politiker mer över kraftbolagen, de är ju inte intresserade av att driva dessa effektivt för då sjunker elpriset och därigenom deras vinster, enkel mattematik.

    Finlands kärnkraftverk har ju mycket högre nyttjandekapacitet och varför detta?

    Sen när en ansvarig minister är totalt okunnig på området så skrattar väl Fortum,EON och Vattenfall, hur kan man låta kraftbolagen lägga revisionsperioden just innan det i Sverige under flera tusentals år varit höst/vinter?

    Hon skulle krävt att de gör revision på sommaren men ointressant för bolagen

  2. RWR

    Kring denna fråga borde man göra en bred överenskommelse! Energiförsörjningen är viktig och det skulle vara önskvärt att ha en långsiktig plan.

    Den stora frågan är ju också hur man ska kunna förmå kommunerna att se fördelen med att bryta uran då detta är en förutsättning.

  3. Edward Riedl

    Svar till RWR (2010-12-11 12:53)
    Håller med dig fullständigt. problemet var att det inte gick att hitta breda överenskommelser med s så länge de samarbetade inom de röd-gröna. Läget sre bättre ut nu.

  4. Lars Gidlöf

    Nej, de är inte mindre begåvade, men liksom du är en politiker så sitter du där och uttalar dig om saker du inte begriper, och ska låtsas vara trovärdig. Läs nu vad jag skrev herr Riedl i mitt inlägg, läs sen hur svenska kärnkraften sköts och hur produktiviteten är vid dessa jämfört med andra länder.

    Svara sen på detta inlägg.

    Vad kan du och andra politiker om detta, vad har du för bakgrund som kan skriva en massa om sjöfart, trafik, kärnkraft etc, jag har kunskaper som jag har fått både teoretiskt och praktiskt genom ett YRKESLIV, det har ju de flesta politiker ej haft.
    Censurerar du

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.