Edward Riedl (M)

Ränteavdraget bör vara kvar

Ränteavdraget föreslås nu av Carl B Hamilton att sänkas och slutligen tas bort. Kopplat till detta vill de samtidigt sänka beskattningen av kapitalinkomster i motsvarande grad. Rent principiellt kan detta vara ett klokt förslag för att komma åt de ökade huspriserna. Men rent praktiskt menar jag att det inte är rimligt. Jag kommer att arbeta mot ett sådant förslag i den moderata riksdagsgruppen. Den praktiska konsekvensen blir i förlängningen att hushållens kostnader för eget boende skenar iväg i ett läge då boendet redan idag står för runt hälften av många hushålls disponibla inkomster.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.