Edward Riedl (M)

Drottningen är inte ansvarig för sina föräldrars val

Just nu pågår en debatt om drottningens far, kungens leverne och kungahusets vara eller inte vara i en och samma debatt. Dessutom finns det personer (Åsa Linderborg på aftonbladet bl.a.) som använder drottningens fars liv som en slagträ mot monarkin. Oavsett vad som är sant om drottningens far under andra världskriget är det knappast något som kan belasta drottningen eller den svenska monarkin. Det är lite slående när monarkin angrips från vänster med argumentet att det är otidsenligt samtidigt som dessa personers bästa argument är arvssynden…

Läs ett bra inlägg i debatten skrivet av Anne Ramberg.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Lennart

    Drottningen är naturligtvis inte ansvarig för sina föräldrars göranden och låtanden – men hon är anvarig för sina egna urskuldande kommentarer. I den mån Silvia yttrat sig har hon hållit sig i spannet mellan att förneka fakta och att förmildra fakta (med talet om att pappan bara var ”en del av ett maskineri”)

  2. Edward Riedl

    Svar till Lennart (2011-01-07 17:04)
    Att bekämpa monarkin genom att angripa personerna i kungahuset anser jag vara fel metod. Jag har svårt att se det du och andra ger uttryck för i denna debatt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.