Edward Riedl (M)

Utökat jobbskatteavdrag

Statsministern öppnar för ett femte steg i jobbskatteavdraget under mandatperioden som ska ge ytterligare mellan 190 – 375 kronor mer kvar i plånboken när skatten är betald. Det är en politik som skapar fler jobb och ger de som jobbar mer kvar i plånboken. När fler jobbar ökar skatteintäkterna även om de som jobbar betalar lite lägre skatter. Det är därför alliansregeringen kan satsa mer pengar på vår gemensamma välfärd med skola, sjukvård och äldreomsorg än de röd-gröna någonsin gjort när de satt vid makten.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

10 kommentarer

  1. Leif

    ”Detta sliter sönder samhället”
    Sen är det alltid skoj när du pratar om välfärd och drar in sjukvården där. Eran sjukvård sparkar ju bara tillbaka människor rakt ut i arbetslivet utan att ge dom den vård dom behöver. Är alliansens riddare såhär dumma att dom tror sin egen propaganda?

  2. Ante

    Du verkar anse att lägre skatter ger högre skatteintäkter. Men hur mycket kan man sänka skatten utan att riskera att det blir minskande skatteintäkter? Vilken nivå är den opptimala? Kan man tex sänka till 10 procents skattetryck och ändå få ökade skatteintäckter?

  3. Skogsägare

    Bra! Frågan är bara om det inte finns skatter som är mer tillväxthämmande? Hur blir det med värnskatten som enligt skatteverket kostar samhället mer än den drar in? En skatt som innebär en nettokostnad för staten borde väl tas bort ögonblickligen?

  4. Edward Riedl

    Svar till Leif (2011-01-10 16:25)
    Den svenska sjukvården tillhör så vitt jag känner till det absolut bästa (för alla i ett land omfattande) sjukvårdssystemen. Vi har goda resultat och alla kan ta del av den. Dessutom har vi under de senaste åren lyckats korta ned väntetiderna ordentligt. Med all fakta i betänkande blir din kommentar i bästa fall osaklig och i sämsta fall obegriplig.

  5. Edward Riedl

    Svar till Ante (2011-01-10 21:58)
    Självklart finns det en gräns för hur mycket det går att sänka skatten på arbete innan det blir mindre pengar i statskassan. Den gränsen är nog inte given över tid utan beror på en mängd olika faktorer.

    Däremot har Sverige idag världens nästa högsta inkomstskatter trots alliansens skattesänkningar så det finns nog forfarande utrymme till skattesänkningar som får positiva effekter på skattekraften.

  6. Edward Riedl

    Svar till Skogsägare (2011-01-11 11:36)
    Du har nog rätt i sak. Men det ska finnas politiskt stöd för olika åtgärder också. Men resultatet är att vi trots alliansregeringens skattesänkningar beskattar höginkomsttagare hårdast i världen.

  7. Ante

    Verkar skumt det där med att skattesänkning ger mer pengar till statskassan. Du menar att det ger mer eftersom vi har så högt skattetryck i sverige.

    011111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111Men det konstiga är att högern i USA också menar att sänkt skatt ger mer till staten trots att dom har hälva vårt skattetryck!

    Om både högern i USA och Sverige har rätt så måste det betyda att det skulle ge mer skatteintäkter om vi sänker skattetrycket ända ner till USA nivå, alltså en halvering av skattetrycket.

    Jag misstänker att det varken stämmer i USA eller Sverige

  8. Skogsägare

    Visst är det så, avundsjukan tillhör de starkaste av naturlagarna. Därför måste ni ta den ideologiska debatten och presentera fakta för väljarna. Att säga att sänkt skatt ger högre skatteintäkter övertygar nog inte alla. Se bara på debatten om rut och rot där många fortfarande tror att de betalar andras städning och att detta är pengar som kunde ha använts till annat. Ett annat exempel är undersökningen som visade att en majoritet av väljarna tror att alliansen höjt pensionärernas skatt. T o m bland de moderata väljarna trodde en tredjedel att det var så.

  9. Edward Riedl

    Svar till Ante (2011-01-11 20:08)
    Jag tror du medvetet försöker blanda korten här. Sverige bör fortsatt ha ett högt skattetryck med omfattande trygghet. Däremot kan inte skattetrycket vara så högt att det skadar tillväxten och därmed skattekraften. Att i det jämföra med USA som valt en helt annan modell känns inte särskilt givande för ett samtal som är seriöst menat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.