Edward Riedl (M)

Svenska företag går bra – Glöm nu inte bort personalen

Det är glädjande att svenska företag nu går riktigt bra och förväntas göra stora vinster. Men det är nu viktigt att det inte bara resulterar i stora utdelningar till ägarna utan också kommer personalen tillgodo i olika former. De svenska fackförbunden tog stort ansvar i krisen och lönesänkningar för personalen under krisen räddade både jobb och företag. Det är nu viktigt att detta följer med när kris vänds till glädjeyra igen.

Edward Riedl (M).

2 kommentarer

  1. Mr Cool

    Ingen företagare med vett och sans underlåter att stimulera sin personal ekonomiskt såväl som trivselmässigt. Men generella löneökningar kan leda till problem i konjunktursvängningar eftersom lönenivån minst står fast. Jag förespråkar därför lönesystem med fast såväl som rörlig del som är avhängit resultatet. Viktigt är då rättvisa mätkriterier eftersom ett bra resultat kan minskas med kreativ bokföring. Höga löner gör dock att utsorteringen av högpresterane är hänsynslös men det måste ju även finnas plats för andra. Snabbaste sättet att minska kostnader är ju att avskeda tyvärr.

  2. Edward Riedl

    Svar till Mr Cool (2011-01-20 17:12)
    Du har ofta kloka synpunkter så även denna gång. Däremot behöver inte uppskattning till personalen ett bra år innebära generella löneökningar enbart då det även finns andra sätt att ekonomiskt kompensera sin personal. Julbonus mm är bra sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.