Edward Riedl (M)

Infrastruktur i Norrland behövs för jobben i södra Sverige

Ett urspårat tåg innebär just nu att inte råvaror från Norrland kommer söderut. Det är den stora nyheten på morgonens nyhetssöndningar eftersom företagen inte längre har några lager. Nyheten handlade om en arbetsplats med drygt 150 anställda som om ett par dagar har helt slut på koppar som kommer från Norrland. Det visar hur viktigt det är med fungerande transportnät i hela landet. Vi är beroende av varandra.

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

  1. ceko

    Fungerande transportnät är viktiga i hela Sverige som Du skriver. Hur kan Du då rösta mot att Norrbottnia-banan skall byggas. Hur mycket tillskjuter Stockholms kommun när förbifart Stockholm byggs? Deltar de överhuvudtaget i finansieringen?

  2. lf

    Här ser man hur viktigt det att råvaror från Norrland når sina beställare.
    Men det hand i mun system som numera byggs upp,skapar en oerhörd skörhet.
    Att du dessutom svek ditt vallöfte om Norrbottniabanan är förvånadsvärt.

  3. Edward Riedl

    Svar till ceko (2011-01-20 10:11)
    Jag och alliansen anser att det vi tänker bygga också ska finansieras. Norrbotniabanan kommer att byggas. De röd-gröna lovar allt åt alla hela tiden utan att ha en endaste krona till detta. Dessutom har inte ens sossarna nedlåtit sig till denna populism som vänstern och miljöpartiet sysslar med. För det är inte bara Norrbotniabanan som det motioneras om.

  4. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-01-21 18:49)
    Då varken jag eller någon annan från alliansen inte sagt att vi inte ska bygga blir din synpunkt lite märklig. Norrbotniabanan kommer att byggas och när det sker har vi också klarat finansieringen av den. tyvärr har de röd-gröna tillsammans med sverigedemokraterna nu försvårat det här med regional medfinansiering en del.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.