Edward Riedl (M)

Teddy på besök i Umeå

 

Igår kväll följde nallen Teddy med mig upp till Umeå för att hälsa på i min dotters klass. Det var riksdagskollegan och före detta kommunalrådet i Lerum, Henrik Ripa, som hade med sig nallen från lerum. Nallen Teddy har redan träffat riksdagsledamöter, ministrar och självaste statsministern på sitt besök i Stockholm på väg till Umeå. Kvällen innan Teddy kom på besök till Umeå fick han vara med på middag i Rosenbad. Idag följde Teddy med dottern till skolan och kommer att få saker skrivna i en bok han har med sig i ryggsäcken. På det här sättet kommer barnen i Lerum och de barnen nallen Teddy möter på vägen lära sig mer om Sverige och hur andra barn  runt om i landet har det. Det tas bilder och skrivs på en facebooksida längs vägen. Mycket kul för både barnen och de vuxna.

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

  1. Leif

    Vore skoj om Teddy kunde berätta för barnen varför lågutbildade från Irak inte skulle få komma till Sverige som flyktingar. 🙂

  2. Victoria

    Situationen för svenska soldater i Afghanistan blir allt farligare under 2011. Enligt en prognos från Afghan NGO Safety Office, som Dagens Nyheter tagit del av, kommer området att attackeras två gånger om dagen.
    – 2011 blir ett långt år, säger överstelöjtnant Johan Wiktorin till Dagens Nyheter.
    När ska uppdraget fullbordas?

  3. Edward Riedl

    Svar till Leif (2011-01-21 16:24)
    Sverige är i förhållande till folkmängd ett av världens mest gererösa länder när det gäller att ta emot flyktingar. Helt öppna gränser vore helt orimligt.

  4. Edward Riedl

    Svar till Victoria (2011-01-21 19:57)
    Gissningsvis har du och jag väldigt olika syn på både varför vi är där och hur väl vi lyckas. För mig handlar vårt engagemang om att hjälpa människor och faktum är att många har blivit hjälpta. Allt fler barn (även flcikor) får en skolutbildning, allt fler har tillgång till grundläggande sjukvård mm mm. Därmed inte sagt att läget är svårt. Men utan internationell hjälp vore läget ännu värre. Det militära uppdraget är klart när de lokalt kan överta arbetet med säkerhet och stabilitet. Sedan kommer vi nog att få arbeta ännu längre med det civila biståndet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.