Edward Riedl (M)

Att legitimera de främlingsfientliga krafterna i samhället

Just nu pågår ett arbete att legitimera de främlingsfientliga krafterna i vårt samhälle. det är dock inte de främlingsfientliga som utför arbetet – De kan glatt titta på när andra gör jobbet åt dem. För när empatiska politiker med stor integritet som Bildt och Billström används från både höger och vänster som slagträn mot alliansen och moderaterna hjälper vi de främlingsfientliga krafterna att flytta fram sina positioner. Att etikettera dessa politiker (och deras partier och samarbetspartners) som möjligen främlingsfientliga gör att vi förflyttar debattfokus. Sverige har även under alliansens ledning, med ministrar som Bildt och Billström, troligen en av världens mest generösa flyktingpolitik. För oss som hört Migrationsminister Billström prata sig varm om hur vi ska kunna hjälpa ensamkommande barn att komma till Sverige eller hur han arbetat för att alla kommuner ska bli bättre på att ta emot flyktingar blir debatten som nu förs lite av omvända världen. Att påstå att dessa personer skulle vara främlingsfientliga hjälper tyvärr bara de krafter i samhället som faktiskt är främlingsfientliga.

Edward Riedl (M).

15 kommentarer

  1. lf

    Ja,nu har du nog tagit lite för stora ord i din mun.Att dina nämnda kollegor är empatiska så skulle jag nog föredra Putin.Att du så ograverat ställer upp för dina kollegor i denna fråga är oroväckande.För att förekomma dig så säger jag att de är inte främlingsfientliga, men empatiska.Nej det är dom inte!

  2. Pär Andersson

    ”För oss som hört Migrationsminister Billström prata sig varm om osv…” skriver du i bloggen. Ja vi har alla låtit oss vilseledas av dessa fraser från moderat håll ända tills WikiLeaks berättade för oss vad ledande moderater egentligen anser om invandring. Det är förhoppningsvis bara en tidsfråga innan de tillrättalagda fraser om alltings förträfflighet som produceras i dessa dagar blir avslöjade för vad de är.

  3. Leif

    Håller med Pär, ni talar er så varma om allt och alla men så kommer rapporter som säger annorlunda och hux flux ställer till med århundradets pinsammaste intervju i TV. Snacka om att göra bort sig, för vanliga människor står det sig ganska tydligt att Billström blivit tagen på bar gärning och vågar inte stå för det

  4. Emil Säfvenberg

    Jag tror inte svenska folket blir mer rasistiska av Bildts och Billströms ageranden. Främlingsfientligheten gynnas av att inte bemötas.

  5. JonasE

    Ett genomgående tema i nya(M):s politik!!: att säga en sak – göra/tycka en annan.
    Wikileaks visar detta än en gång, men listan kna göras längre.
    Och när sanningen är ett problem för en politiker, så ger jag inte mycket för den politiken!!.

  6. lf

    Ja,jag tog nog lite för mycket,men att säga att Billström och Bildt är empatiska då tog du nog i lite för mycket.

  7. lf

    Ja,jag tog nog lite för mycket,men att säga att Billström och Bildt är empatiska då tog du nog i lite för mycket.

  8. Edward Riedl

    Svar till Pär Andersson (2011-01-23 17:36)
    Det du skriver förutsätter att allt som skrivs när det gäller wikileaks stämmer – Gissningsvis det om Mona Sahlin mm då? Att bedömma människors politiska vilja utifrån dessa dokument låter sig nog inte göras.

  9. Edward Riedl

    Svar till Leif (2011-01-23 19:28)
    Att du håller med andra kritiker mot alliansen är knappast förvånande – Motsatsen hade dock varit det. Att regeringen inte kommenterar innehållet i wikileaks är rimligen inte detsamma som att allt som står där är sant.

  10. Edward Riedl

    Svar till Emil Säfvenberg (2011-01-23 20:32)
    Min poäng som jag tror du missförstått handlar om problematiken som uppstår när personer som Bildt och Billström utmålas som främlingsfientliga. Det gör att främlingsfientligheten blir mer rumsren förutom att själva grunden i anklagelserna mot dem är utan grund. Sverige är under vårt styre ett av världens mest generösa länder när det gäller att ta emot människor i nöd från andra delar av världen. Att då kritisera dem för främlingsfientlighet saknar all rim och reson.

  11. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2011-01-25 03:51)
    Fast poängen är att vi gör precis det vi säger. Sverige är ett av världens mest generösa länder när det gäller att ta emot människor i nöd till vårt land. Det du felaktigt menar är att vi inte säger det som påstås i wikileaks dukument. Men titta istället på verkligheten så ser du den riktiga bilden där vi tar emot väldigt många människor i nöd till vårt land i förhållande till vår folkmängd.

  12. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-01-26 10:32)
    Ditt sätt att se ner på andra människors empatiska förmåga säger mer om dig än de som du skriver om. Berätta gärna vad du gjort för stort för att människor i nöd i andra delar av världen ska få det bättre eller en tillflykt i vårt land. De personer, vars empatiska förmåga du ser ner på, har nämligen i sina politiska gärningar gjort en hel del för dessa utsatta människor.

  13. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-01-26 10:41)
    Ditt sätt att se ner på andra människors empatiska förmåga säger mer om dig än de som du skriver om. Berätta gärna vad du gjort för stort för att människor i nöd i andra delar av världen ska få det bättre eller en tillflykt i vårt land. De personer, vars empatiska förmåga du ser ner på, har nämligen i sina politiska gärningar gjort en hel del för dessa utsatta människor.

  14. lf

    Jag är ingen offentlig person,men jag tar mig friheten att kritisera de som har makten.Är det fel av mig Edvard?Men att du har kritiserat mig att sympatisera med terrorister utan någon som helst grund.Jag gav dig chansen gång på gång utan att få en rimlig förklaring.Din empatiska förmåga gäller inte vanligt folk,tydligen.Jag har inte gjort nåt stort,men jag är beredd att betala ordentligt med skatt för att hjälpa människor både i Sverige och i utlandet.Vad Har du gjort för stort,du i regeringsställning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.